lijepa gesta prvaka hrvatske

Koch umire od raka; Dinamo mu poslao poklon s posebnom porukom

12.10.2024 u 16:30

Bionic
Reading

Georg Koch (52) organizirao je oproštajnu utakmicu na kojoj će zaigrati legende njegovih klubova, Fortune iz Düsseldorfa i matičnog Marienfelda. Teško bolesni bivši vratar Dinama cijeli iznos od ulaznica uplatit će u zakladu Sveti Augustin, koja skrbi o djeci koja boluju od raka.

Na utakmicu je došao Ivan Kelava, još jedan bivši golman prvaka Hrvatske, koji je u ime Dinama posjetio svog prijatelja i uručio mu dres s natpisom 'Koch mit uns'. Transparent s tim natpisom su BBB-i podigli na tribinama nakon što je Koch javno obznanio da boluje od raka gušterače. Liječnici su dali Kochu pola godine života, no on se hrabro i dalje bori s teškom bolesti i svjestan je i sam da mu ne ostaje još puno vremena. Zato je i organizirao ovu utakmicu kako bi se posljednji put oprostio od igre koja mu je bila život.

'Želim zadnji put vidjeti prijatelje i još jednom uživati u nogometu', rekao je prije nekoliko dana Koch za Bild pa je dodao:

'Ponosan sam što će toliko mojih prijatelja doći u i zaigrati u plemenitu svrhu. Naravno da bih i ja volio biti s njima u kopačkama, ali... To više nije moguće. No barem ću izvesti početni udarac. Svjestan sam da ću taj put puno mojih prijatelja koji mi puno znače vidjeti po zadnji put. Zato ću se truditi uživati u svakom trenutku.'

Koch je za Dinamo branio 39 puta pa nakon osvojene duple krune otišao u bečki Rapid, a karijeru je završio u svibnju prošle godine kada je objavio kako napušta klupu njemačkog trećeligaša Viktorije iz Kölna iz privatnih razloga. Bez obzira na to što se na Maksimiru zadržao kratko, bio je miljenik navijača Dinama.