CEDEVITA BASKET TOUR 2014

Košarka 3x3; Labamba najbolja u Osijeku!

24.06.2014 u 11:48

Bionic
Reading

Četvrti turnir sezone 3x3 turneje CEDEVITA BASKET TOUR održao se ove subote u Osijeku na Trgu Ante Starčevića a sudjelovalo je 17 ekipa. U jutarnjem dijelu programa utakmice su igrale U12 i U14 kategorije a nakon brojnih zanimljivih utakmica dobili smo i pobjednike.

Kod U12 su u finalu Plavuše (Marko Galović, Ivan Bakić, Tomislav Koštić, Leon Marak) bile bolje of Teletubiesa sa 8:5, dok su kod U14 titulu najbolje ekipe odnijela Tri praščića (Karlo Bajkovec, Luka Brezičar, Stipe Leon Šapina) koji su u neivjesnoj odlučujućoj utakmici nadigrali Osijek 031 14:11.

Od 17 sati igrali su seniori raspoređeni u tri skupine iz kojih su dvije najbolje prvoplasirane ekipe išle direktno u polufinale, a najslabija prvoplasirana je sa drugoplasiranima igrala četvrtfinale. Ekipa Drugi je u prvom četvrtfinalu nadigrala Clipperse 15:7, a Yamauchi Nishimura je u drugom uništila Perpetum Kobile 15:0. Dobru igru Drugi (Robert Liović, Filip Kordić, Mario Raić, Tomislav Grgić) su nastavili i u polufinalu u kojemu su bili uvjerljivi protiv Trail Blazersa sa 15:7, dok je u drugom Labamba bila bolja od Yamauchi Nishimure 15:12.

U utakmici za treće mjesto Yamauchi Nishimura je raznovrsnom igrom nadigrala Trail Blazerse 15:11. Filip Škrinjarić pokazao se najpreciznijim u Cedevita natjecanju u tricama, a svoj atraktivan show prikazali su i poznati osječki breakeri iz skupine Blind. Prije velikog finala gledali smo zanimljivo natjecanje u zakucavanju u kojemu je Lovro Tankosić (pobjednik 2012) bio bolji od Roberta Kujundžića (pobjednik 2013). Utakmica za prvo mjesto bila je vrlo dinamična i čvrsta a Labamba (Banjamin Markulak, Antonio Lončar, Filip Škrinjarić, Ivan Ćosić) je zasluženo osvojila turnir pobjedom 10:6 protiv ekipe Drugi. Prve tri ekipe sa turnira u Osijeku (Labamba, Drugi i Yamauchi Nishimura) svojim su dobrim nastupom osigurale nastup na Masters turniru najboljih hrvatskih 3x3 ekipa u Rijeci 2. kolovoza na kojemu će predstavljati regiju Istok.