CEDEVITA BASKET TOUR 2014.

Košarkaši Fišer grupe u Sisku potvrdili odličnu formu

30.06.2014 u 10:51

Bionic
Reading

CEDEVITA BASKET TOUR 3x3 koji se ove subote prvi puta održao u Sisku, u potpunosti je zadovoljio očekivanja. Veliki broj prijavljenih ekipa, odlična atmosfera i najvažnije – kvalitetna i neizvjesna košarka. U seniorskoj kategoriji 13 ekipa je kroz četiri kvalifikacijske skupine tražilo put u četvrtfinale.

U prvome je Novska bila bolja od Ponča 11:5, Bivši iz Zagreba su u drugome četvrtfinalu rutinski nadigrali Prasce 11:2, a Basifuka je neočekivano lako pobjedila zadarske The Billy Boyze 11:1. U posljednjem je Fišer grupa nadigrala Gumi defekt 11:4. U prvom polufinalu Bivši (Nikola Uzelac, Goran Perković, Tomislav Gavranović) su odlčnom igrom protiv Novske sa 11:1 išli u finale. Basifuka je odlično krenula u svoje polufinale protiv Fišer grupe (Damir Mijić, Veljko Grilj, Dorian Ribarić, Vanja Miletić) i vodila do 6:5 nakon čega iskusna i uigrana ekipa Fišerovac prelazi u vodstvo i odnosi pobjedu 11:7. U finalu su nastavili sa odličnom obranom i zasluženo osvojili turnir 11:2 pobjedom protiv Bivših. Ovom pobjedom osvojili su novih 200 bodova te preuzeli vodstvo u poretku regije Sjever, u kojoj na turniru u Karlovcu 05.07. očekujemo nastavak vrlo zanimljive borbe za odlazak na Masters.

Kod mlađih kategorija najboljima su se kod U14 pokazali dečki iz Ubojite četvorke (Matija Ivanetić, Edi Petrović, Josip Probst, Roko Rožanković), a svakako treba istaknuti i odličan nastup cura iz ekipe Lovrekice (Tea Ljubešić, Mihaela Božinović, Ema Čubić, Emanuela Šimić). U12 katogoriju osvojili su Matrixi (Lovro Perković, Roko Taradi, Luka Mandić). Sve prisutne odlčnim su nastupima zabavljali karlovački KLC breakersi a zanimljivo je bilo i natjecanje u tricama (pobjednik Dean Popović) i zakucavanjima (pobjednik Antonio Novotni).