DRAMA U MAKSIMIRU

Kovač, Sopić, Bjelica, Jakirović, Ćorluka... Tko treba voditi Dinamo?

18.09.2024 u 13:59

Bionic
Reading

Čelnici Dinama danas odlučuju o sudbini trenera Sergeja Jakirovića nakon najtežeg poraza u povijesti kluba. Dinamo je na startu Lige prvaka izgubio 9:2 od Bayerna i postao prvi klub u povijesti natjecanja koji je primio devet golova.

Već se spominju i mogući kandidati za novog trenera. Navodno je bivši hrvatski izbornik Niko Kovač prvi izbor za trenera ako Jakirović dobije otkaz. Kovač je bez posla od ožujka kada je smijenjen u Wolfsburgu.

Kandidat je i Nenad Bjelica, trener koji je već vodio Dinamo i sa zagrebačkim klubom imao sjajne rezultate. U Dinamu je bio od svibnja 2018. godine do travnja 2020. godine. Klub je vodio u 100 utakmica, izborio je europsko proljeće i osvajao 2.31 bod po utakmici. Bez posla je otkako je u svibnju napustio Union Berlin.

Bez posla je i Željko Sopić koji je u kolovozu potjeran iz Rijeke iako je prošle sezone bio drugi i odveo momčad do finala SuperSport Kupa.

Opcija je i bivši Dinamov igrač Vedran Ćorluka, koji sad radi kao pomoćnik Zlatku Daliću u hrvatskoj reprezentaciji. Problem je što Ćorluka nema iskustva kao samostalni trener.