JASNA PORUKA MEDIJA

Kovačić opet glavna tema u Madridu: Pritisak na Beniteza!

08.12.2015 u 10:52

Bionic
Reading

Španjolski dnevnik As kao svoju glavnu vijest na portalu donosi priču o Mateu Kovačiću koji još uvijek ne zna za poraz u dresu Real Madrida. Treneru Rafi Benitezu lokalni mediji stalno sugeriraju da mora koristiti našeg reprezentativca...

Hrvatski 21-godišnji veznjak stigao je u transferu iz Intera ovog ljeta u Madrid te kod trenera Rafe Beniteza dobiva redovitu minutažu. Njegov nastup očekuje se i ovog utorka protiv švedskog Malmoa (ArenaSport5, 20:45) u posljednjoj utakmici skupine A Lige prvaka. Vjeruje se da će igrati od prve minute.

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr.
Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Ono što španjolske medije fascinira Realove su statistike kad je Mateo Kovačić na terenu. Naime, dnevnik As kao svoju glavnu vijest na portalu donosi priču o tome kako hrvatski veznjak ne zna za poraz otkad je stigao u klub. Upozorenje je to Benitezu i medijski pritisak da mladi Hrvat dobije što više minuta u nastavku sezone.

As u tekstu pod naslovom 'Uz Kovačića nema poraza' piše kako je Real s Mateom na terenu skupio 12 pobjeda i dvaput remizirao. Ne računaju neslavnu utakmicu u Cadizu u kojoj je Kovačić ušao u igru umjesto Čeriševa, a klub je na kraju diskvalificiran iako je pobijedio.

Naš veznjak ima 686 minuta odigranih u dresu 'kraljevskog kluba' te 80% pobjeda. Na dvije trećine utakmica ulazio je u igru s klupe, no sve češće dobiva priliku i kao prvotimac.

Španjolski mediji uvjereni su da brojke ne lažu i da Kovačić mora igrati. Svako malo neki od njihovih dnevnika podsjeti na statistiku Reala s Mateom u igri te da nije bio dio neuspjeha protiv Seville i Barcelone. Takva potpora javnosti odlična je za njegovu karijeru...