psk_2

SVE ZA POBJEDU PROTIV ITALIJE

Kovačić priznao ono što svi vide, a komentirao je i moguće Modrićevo 'zbogom'

Bionic
Reading

Umjesto treniranja na stadionu u Leipzigu, izbornik Dalić sa svojim je igračima posljednje taktičke zamisli uvježbavao u baznom kampu u Neuruppinu. Međutim, obvezu prema Uefi, odnosno novinarima ipak nije mogao zaobići, a u Dalićevom društvu utakmicu protiv Italije (ponedjeljak, 21 sat) najavio je dokapetan Mateo Kovačić

Hrvatski reprezentativci posljednji su trening odradili u Neuruppinu, te se tijekom popodneva busom 'prebacili' do Leipziga.

>> Zlatko Dalić uoči najvažnije utakmice na Euru sve iskreno rekao: Ne bih htio ovako rano kući, ali...

Kako je Ivan Perišić najavio uoči Albanije, 'štafetu' je ovog puta preuzeo još jedan dokapetan, odnosno Mateo Kovačić, koji je dosad upisao 103 nastupa, uz pet golova.

Evo njegovih razmišljanja uoči utakmice s Italijom.

'Bit će mi drago što ću se sresti s nekim igračima. Bit će teško protiv Italije koja je organizirana. Moramo biti pravi, kao što smo bili kada je najpotrebnije', odgovorio je Kovačić.

Modrićev posljednji turnir?

'Mi ne razmišljamo o tome da je ovo Luki zadnje natjecanje. Sretni smo što je s nama, što nas vodi. I nadam se da ćemo sutra pokazati koliko vrijedimo. Fokusirani smo samo na Italiju, na ništa drugo'.

  • +52
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening uoči utakmice s Italijom, 23.6.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL

Osvojili ste dosta toga, ali pisali su da ste stari, da silazite sa scene?

'Ima par starijih igrača, to je OK. Ali bitno je kako se osjećamo. Nismo pokazali pravo lice u prve dvije utakmice, ali sada imamo priliku to pokazati. Poštujemo tuđa razmiljanja, ali nama je samo ponos istrčati za Hrvatsku. A to ćemo i pokazati'.

'Ja nikad nisam igrao pd Spallettijem. Ja ga jako cijenim kao trenera, radi vrhunske rezultate, taktički je fenomenalan. I bit će teško. Drago mi je da ću se vidjeti s nekima, poput Jorginha, s kojim sam igrao'.

Vi, Luka i Marcelo ste odigrali jako puno utakmica. No, sada je dojam da niste na nivou SP-a u Rusiji, Kataru, Ligi nacija...

'Nemamo pritisak, jako smo dobri i pričamo van terena. Znamo da nije bilo dobro, nismo bili kvalitetni na lopti kao puno puta, nismo bili mirni na lopti, niti kompaktni kao prije. I onda naša igra pati. Mislim da ove dvije utakmice nije bilo na našoj razini, ali imamo treću utakmicu protiv moćne Italije, moramo u tom aspektu mirnoće biti bolji, puno puta smo igrali skupa, znamo se, vjerujem da ćemo to sutra opet pokazati'.

  • +16
Hrvatska nogometna reprezentacija, dolazak u Leipzig, 23.6.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Bio sam mlad kada sam došao u Italiju. Puno sam naučio, posebno od taktike. Imao sam puno trenera, i to mi je jako puno pomoglo, posebno u defenzivi, pomicanju u obrani. Italija mi je jako puno pomogla da se razvijem u tom dijelu igre'.

'Ne razmišljamo da je ovaj Euro kraj naše generacije. Sva naša koncentracija je na ovoj utakmici, da budemo pravi i pokažemo što znamo', završio je Kovačić.

Hrvatska nogometna reprezentacija, trening uoči utakmice s Italijom, 23.6.2024. Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELL Luka Stanzl / Pixsell
Hrvatska nogometna reprezentacija, dolazak u Leipzig, 23.6.2024. Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELL Marko Lukunic Pixsell
Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal