psk_2

SAMO ZA TPORTAL

'Sva sreća da on neće igrati za Hrvatsku. Gattuso? Vidjet ćete sve'

Bionic
Reading

U ponedjeljak od 21 sat u Leipzigu Hrvatska i Italija igraju utakmicu 3. kola B skupine na Euru. Hrvatskoj je nužna pobjeda, dok Talijanima odgovara i remi. No, s obzirom da su obje momčadi zapravo ostale dužne u prva dva kola, 40.000 navijača može očekivati spektakl

Leipzig se sprema za nogometnu poslasticu, okršaj trećeg kola B skupine, između Hrvatske i Italije. Talijanima 'igra' i bod, Hrvatskoj bi za miran san trebala pobjeda. Iako u nekoj teoriji i s dva boda može u osminu finala. Ali takvom se raspletu nitko ne nada. Dalić i njegovi igrači najavili su pohod na pobjedu.

Ali s druge strane stajat će čvrsta Italija, aktualni europski prvak, i koja je, baš kao i Hrvatska, zapravo ostala dužna u prva dva kola. Slaže se s time i novinar Tuttosporta, Stefano Salandin.

'Da, protiv Španjolske smo mogli i teže stradati, tako da je ta utakmica zapravo navukla sumnju koliko Spallettijeva momčad zapravo vrijedi. Ali to ćemo vidjeti baš protiv Hrvatske', rekao je za tportal kolega Salandin.

Kad smo ga pitali što misli o Hrvatskoj, iskreno je priznao.

'Nisam gledao Hrvatsku na ovom turniru, ali svi znamo koliko je ta momčad dobra. Posebno kada su u pitanju ovakve utakmicu, 'biti ili ne biti', kada se nešto 'mora'. No, poznam Hrvatsku od prije i znam kakve klasne igrače ime, posebice ove u veznom redu, u kojem i dalje glavnu riječ vodi Luka Modrić. Zatim, tu je još naš stari znanac Marcelo Brozović. I ja u njegove motoričke sposobnosti ne sumnjam'.

Malo nam 'šteka' tek u napadu?

'Vidio sam da ste primili pet golova, a zabili samo dva. I zato sva sreća da je Mario Mandžukić na ovom turniru samo dio Dalićevog stožera. Dakle, kao što je Buffon uz našeg izbornika'.

Znače, sjećate se Mandžukića još iz vremena Juventusa?

'Kako ne. Kad je bio klasan igrač. Navijači su ga voljeli, jer uvijek je igrao maksimalno angažirano. A to je ono što se posebno cijeni. I bio je onako, pomalo svoj, jedinstven'.

Nego, ovog ljeta jedna vaša legenda stigla je u hrvatski nogomet, Gennaro Gattuso preuzeo je Hajduk?

'Mislim da je to za Hajduk dobar potez. Vidjet ćete sve. Gattuso je odličan trener, pomalo strog, ali s velikim nogometnim znanjem. Imao je različitih uspjeha s različitim ekipama, ali svugdje je ostavio trag. Mislim da će se sa svojim temperamentom brzo uklopiti u sredinu u koju je stigao. Iako znam da u Hajduku već godinama čekaju naslov i da su navijači jako nestrpljivi', završio je Salandin.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal