EKSKLUZIVNO

Kramarić otkrio je li u svađi s Čačićem i što je zapravo htio poručiti Rijeci

01.06.2017 u 09:07

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i napadač Hoffenheima Andrej Kramarić iza sebe ima jednu od najboljih sezona u karijeri. Istina, dva je puta bio i efikasniji (zabijao je po 21 i 16 golova), a ovog puta postigao je 15 golova te upisao osam asistencija i to u klubu koji je ostvario najbolji rezultat u izuzetno jakoj njemačkoj Bundesligi, stoga ne čudi to da su ga navijači izabrali za najboljeg igrača sezone

Andrej Kramarić odigrao je još jednu sjajnu sezonu, a sa svojih 15 golova te osam asistencija pomogao je Hoffenheimu da stigne do kvalifikacija za Ligu prvaka. Treće mjesto i izravan plasman u ovo elitno nogometno natjecanje izmakli su klubu za dva boda.

  • +6
Andrej Kramarić - od Dinama do Rijeke Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

'Najbolja je ovo godina u povijesti kluba, u kojoj smo valjda prvi put osigurali nastup u europskim natjecanjima. Imali smo priliku čak i direktno ući u Ligu prvaka, ali sada ćemo to pokušati kroz dodatne kvalifikacije. Makar znamo da će biti teško jer klub nema veliki koeficijent pa ćemo igrati protiv najjačih, Liverpoola, Nice, Napolija, Seville... Još smo ostali bez Sebastiana Rudyja i Niklasa Sülea, top igrača. Bez njih će biti drugačija priča, ali nadam se da će trener i čelnici kluba naći prave zamjene', rekao je za tportal.hr Andrej Kramarić, koji se nakon kratkog odmora na Ibizi vratio u Zagreb te već odrađuje lakše treninge kako bi što spremniji dočekao sezonu.

Navijači su vas izabrali za najboljeg igrača kluba u sezoni, a pogodak Bayernu za pobjedu 1:0 proglašen je najljepšim.

'Zadovoljan sam svojim nastupima i zahvalan sam navijačima na priznanjima i što su me izabrali za najboljeg igrača. Lijepa godina je iza mene, a želja mi je da i u sljedećoj sezoni igram na istom nivou.'

Samo da ne bude ozljeda odnosno problema kao ove. Boljela vas je peta, a u posljednja četiri kola igrali ste i s ozlijeđenim ramenom?

'Hvala Bogu, nemam više bolova u peti. Kako su došli, tako su i otišli, dok rame još uvijek osjećam. No valjda će i to proći.'

Znači da je odluka izbornika Čačića o produženom odmoru i poštedi od ispita na Islandu dobrodošla?

'Razgovarao sam s izbornikom i rekao mu da, ako me treba, mogu se staviti na dispoziciju. Kao i uvijek dosad. Međutim izbornik je procijenio da je bolje da se dobro odmorim i što bolje pripremim te da nema potrebe riskirati moguće obnavljanje ozljede. Dakle sve smo dogovorili i nema nikakvih repova.'

Na taj je način Kramarić dobio dodatnih tri tjedna odmora jer da je na Čačićevu popisu, do 20. svibnja pa do 11. lipnja morao bi održavati formu.

U srijedu je navečer pratio finale Hrvatskog nogometnog kupa. Profesionalac od glave do pete, koji je, iako rođeni Zagrepčanin i Dinamovo dijete, punu afirmaciju stekao u dresu Rijeke, potvrdio nam je da je njegova izjava kako bi o Rijeci imao puno toga reći krivo interpretirana. I sada je bivšem klubu poručio ovo.

'Rijeka je zasluženo osvojila oba trofeja, Kup i prvenstvo, pokazali su da su bolja ekipa, i momčadski i pojedinačno, i drago mi je zbog toga što se mogu ovako veseliti jer su zaslužili naslove. Čestitam im od srca', poručio je Andrej Kramarić.

Inače, pripreme s Hoffenheimom za novu sezonu počinju mu 2. srpnja.