SUDAČKA NEPRAVDA

Kramarićevi najteži dani u Engleskoj: Stvarno sam žalostan

06.03.2015 u 10:05

Bionic
Reading

Teško je bilo za očekivati da će posljednja plasirana momčad Premiershipa Leicester City nešto napraviti na Etihadu protiv moćnog Manchester Cityja. Međutim, momčad našeg Andreja Kramarića s pravom se može ljutiti na suca što iz Manchestera nije odnijela barem bod. U razgovoru za tportal.hr 23-godišnji Kramarić otkrio je kako zbog čestih poraza i sudačke nepravde proživljava teške dane

Manchester City u 28. kolu engleskog prvenstva s 2:0 svladao je Leicester City te je na taj način onemogućio 'lisice' da uhvate priključak s momčadima koje bi se u završnici sezone trebale boriti za ostanak u elitnom društvu.

Naš reprezentativac Andrej Kramarić odigrao je zapaženih 60-ak minuta i da je sudac Robert Madley bio korektniji, igrači Leicestera mogli su rezultatski povoljnije proći. S toga je i razumljivo da je 23-godišnji Zagrepčanin Kramarić dan nakon takvog poraza bio pomalo tužan, odnosno da je utjehu tražio u izlasku s kolegama iz momčadi. Javio se kasno u četvrtak navečer…

'Bili smo cijeli dan u skitnji, trebao mi je mali odmak od svega jer što reći kada te ovako sudac zakine? Ništa drugo, nego da sam stvarno žalostan. Nije lako, ali idemo dalje…', rekao je Andrje Kramarić za tportal.hr.

Uistinu je sudac u par navrata napravio velike greške. Na Vama su bila dva starta koje je mogao pretvoriti u kaznene udarce, a bila je i situacija kada je Bony rukom u svom 16-ercu srušio Schluppa.

'Iskreno, kod ovog prvog starta na meni, kada me je Hart pokupio, vjerujem da bi 50 posto sudaca to označilo kao prekršaj, a 50 posto ne. Međutim, u drugoj situaciji, kada me je srušio Fernando, nema uopće dvojbe oko penala. Međutim, sudac je taj prekršaj izvukao izvan 16-erca', kazao je za tportal.hr Kramarić, donedavno najbolji strijelac MAXtv Prve lige.

'Ne znam zašto je tako. Možda zato što sam novak ili možda zato što misle da sam klinac, pa da ne znam igrati.'

Kramarić o sucima u EngleskojCitat


Dakle, nema sumnje da ste zakinuti i Vi i Leicester?

'Odigrali smo vrlo dobru utakmicu protiv jakog Manchester Cityja, koji u ovoj utakmici nije ostavio neki osobiti dojam. I pitanje je kako bi se rezultat razvijao da smo poveli, a trebali smo. Potom su nam zabili gol u sudačkoj nadoknadi. Istina, bio je ManCity dominantniji, ali nekih konkretnijih prilika nije imao. I zato nakon svega, mogu reći da sam žalostan jer Leicester je uistinu u posljednjim utakmicama ostao zakinut od sudaca za nekoliko bodova.'

Čini se kako se od dolaska u Englesku nekako mučite sa sucima. Osim ovih nedosuđenih penala, bilo je situacija u kojima su procijenili da simulirate?

'Ne znam zašto je tako. Možda zato što sam novak ili možda zato što misle da sam klinac, pa da ne znam igrati... Znam samo da bi suci uvijek trebali imati jednak kriterij prema svim igračima, bez obzira za koji klub igrali.'

Kada ste potpisali za 'lisice', znali ste da vas čekaju najteži suparnici odnosno težak raspored. Naravno, lakih suparnika nema u Premiershipu, posebice jer su svi bodovno ispred vas, ali dojam je da ipak dolazi nešto lakši raspored?

'Istina, za nas nema lakih suparnika, ali barem nećemo igrati protiv vrhunskih momčadi, od kojih možete teško stradati. Dolaze nam suparnici s kojima ćemo se moći nadigravati, a vjerujem da ćemo u tim utakmicama pokazati da nešto vrijedimo i da nismo momčad za dno ljestvice te da ćemo osvajati bodove.'

Možda Vam je zato i dobrodošao jučerašnji izlazak u grad s prijateljima iz momčadi. S kime se najviše družite i jeste li osim Leicestera upoznali još koji engleski grad?

'Kao prvo moram reći da su me svi lijepo prihvatili i hvala im na tome. No nekako se najviše družim s Argentincima, Cambiassom i Ulloom, a za nekakve izlete nisam imao previše vremena. Istina, vidio sam Birmingham i Manchester, ali čekam priliku da odem i do Londona', završio je mali noćni razgovor Andrej Kramarić.

A kad smo već spomenuli raspored, samo da izdvojimo da ove subote u Leicester dolazi Hull. 'Lisice' potom gostuju kod Tottenhama, pa dočekuju West Ham. Nakon reprezentativne stanke idu u goste West Bromwich Albionu, potom im dolazi Swansea.

Leicester u subotu čeka utakmica protiv Hull Cityja koju mora dobiti ako želi ostati u ligi, a onda nova dva velika izazova, Tottenham i West Ham.