ljubav bez granica

Kruno Jurčić: Ne dam na Zdravka Mamića bez obzira na to što je uništavao moju karijeru

18.10.2024 u 09:53

Bionic
Reading

Bivši trener Dinama Krunoslav Jurčić (54) bio je gost Denis podcasta. Prisjetio se u tom razgovoru Jurčić suradnje sa Zdravkom Mamićem

Kruno Jurčić (54) je tri puta bio trener Dinama, prvi mandat od ožujka 2009. do svibnja 2010., drugi od svibnja 2011. do prosinca 2011. te posljednji od studenog 2012. do kolovoza 2013. godine.

'Ponosan sam na svoj rad u Dinamu, u svim mandatima ispunio sam sva očekivanja i zahtjeve koji su postavljeni pred mene. Živio sam i radio sa Zdravkom Mamićem, ne dam govoriti loše o njemu iz jednog vrlo prostog razloga. Dao mi je šansu, došao sam iz jedne male sredine, iz provincije u Zagreb, teško bi dobio šansu da budem trener Dinama da nije bilo Mamića. Bez obzira na to što je on na neki način uništavao moju karijeru, prije svega naglim otkazima', kazao je Jurčić u Denis Podcastu te otkrio:

'On je apsolutno vladao sa svim novinarima u Hrvatskoj, znao je kako oni funkcioniraju. U svim slučajevima tih nekih poraza bilo je bitno da se neki Pedro isturi vani pa da se novinari zabave s njime. Mamić je to znao i obično me gurao novinarima u ralje i gurao me niz stepenice u takvim trenucima, da bi klub i on mogli ići dalje u takvim trenucima. Dogodilo se tri puta, ali opet ne dam da se priča protiv njega u mom prisustvu iz jednog razloga, opet ću ga ponoviti, zaslužio sam šansu u mnogim mjestima u Hrvatskoj, ali ne bih nigdje dobio šansu da nije bilo Zdravka Mamića.'

Kruno Jurčić trenutno vodi egipatski Pyramids s kojim je prošle sezone osvojio tamošnji kup te drugo mjesto u prvenstvu. U karijeri je Jurčić igrao za Dinamo, Inter Zaprešić, Istru, Beveren, Torino, Sampdoriju i Slaven Belupo, a s reprezentacijom je osvojio broncu na SP-u 1998. u Francuskoj. 

Kao trener je vodio Pulu, Slaven Belupo, Lokomotivu, Maribor, Adanaspor, Saudijsku Arabiju, Al Nassr (Riyad), Baniyas, Al Nasr (Dubai) te u tri mandata Dinamo. Bio je i pomoćnik Igoru Štimcu u stožeru hrvatske reprezentacije, a s Dinamom je kao trener osvojio tri naslova prvaka Hrvatske, jedan Kup i Superkup.

>> cijeli razgovor s Krunom Jurčićem pogledajte OVDJE.