1. PRETKOLO

Krznar sa Celjem ostao u lovu na Ligu prvaka; senzacija kluba iz Andore

16.07.2024 u 22:28

Bionic
Reading

Slovenski nogometni prvak Celje, kojeg vodi hrvatski stručnjak Damir Krznar, rutinski se plasirao u 2. pretkolo Lige prvaka.

Nakon uvjerljivih gostujućih 5:0, Celje je u uzvratnom susretu 1. pretkola na svom travnjaku porazilo estonsku Floru sa 2:1 te se ukupnim rezultatom 7-1 plasiralo dalje.

Gosti su poveli u 12. minuti golom Tonyja Varjunda, no domaćin je u drugom dijelu okrenuo rezultat golovima Aljoše Matka (73-11m) i Žana Karničnika (76).

Za Celje su nastupila i dva hrvatska nogometaša. Ivan Brnić je igrao cijeli susret, dok je Luka Bobičanec igrao prvo poluvrijeme.

U sljedećem pretkolu Celje će odmjeriti snage s pobjednikom ogleda između Slovana iz Bratislave i Struge.

Za iznenađenje se pobrinula andorska Santa Coloma koja je nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedila Ballkani sa 6:5.

Kosovski sastav je prošle sezone porazio zagrebački Dinamo sa 2:0 u skupini Konferencijske lige, a sada je ispao od andorskog prvaka.

Ballkani je u prvom susretu na gostovanju slavio sa 2:1, no Santa Coloma je uzvratila u Podujevu slavivši sa 2:1 nakon produžetaka.

Gosti su izborili produžetak u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je Mohedano zabio za 1:0. De Jesus je u 102. minuti povisio na 2:0, da bi Walid Hamidi u 109. minuti smanjio na 1:2 gurnuvši susret u lutriju jedanaesterca.

Odluka je pala tek u sedmoj seriji, Thaqi je pormašio, a veliko slavlje gostima donio je lluch.

Andorski sastav sada očekuje danski Midtjylland.