MIRNO NA POLJUDU

Kuret: Ovaj Hajduk je najjači dosad!

26.06.2009 u 17:06

Bionic
Reading

Ante Miše i njegovi suradnici s nestrpljenjem su iščekivali održavanje sjednice Nadzornog odbora Hajudka, no velike vijesti nisu dočekali. Osim dvojice posve nepoznatih Brazilaca i možda Florina Cernata, na pripreme u Sloveniju neće stići nijedno poznato nogometno ime. No, i takav Hajduk za Ivana Kureta je najjači dosad

Na Poljudu se sastao Nadzorni odbor Hajduka, a kao rezultat sastanka dugog gotovo tri sata nije bilo ni jedne vijesti koja bi obradovala trenera Antu Mišu. Osim vijesti da bi se dva slabo poznata Brazilca Tiago Santos i Rafael Paraibo, obojica iz Gremija, trebala priključiti Hajduku na pripremama u Sloveniji, trener Ante Miše neće biti previše zadovoljan onim što se događalo na Nadzornom odboru kluba u Poljudu. Naravno, ukoliko je ono što je javnosti predočeno i cijela istina.

Predsjednik odbora Ivan Kuret, osim spominjanja dvojice Brazilaca, rekao je da kako bi se Florin Cernat trebao pojaviti u Splitu, a s Ivanom Rodićem i Bruceom Djiteom pregovori se nastavljaju. Štoviše, Kuret je iznenadio okupljene novinare informacijom da su dvojica Brazilaca 'produkt dugoročne suradnje Hajduka i brazilskog kluba'.

Novinarima se obratio i predsjednik Uprave Mate Peroš koji je naglasio slogu koja vlada klubom te, unatoč najavama da su njegovi dani na čelu kluba odbrojani, najavio svoj ostanak do kraja procesa preoblikovanja kluba te tražio od Nadzornog odbora takvu klauzulu stavi u ugovor. Na NO je potvrđen i šef omladinske škole Goran Vučević sa svojim pomoćnicima, a o budućnosti i prelaznom roku Hajduka Peroš je slikovito rekao: 'Jednostavno nemamo puno novaca za pojačanja. Mi smo poput bolesnika koji je ozdravio i izašao iz bolnice na kućnu njegu. Međutim, vratit ćemo se brzo u bolnicu ako ne budemo vodili računa o onome što radimo.'

Mnoge će iznenaditi i procjena Ivana Kureta koji smatra da Hajduk nikad nije imao jaču momčad na pripremama, kao da ni sam nije svjestan da Miše na raspolaganju ima svega 18 igrača i tri golmana. Drugim riječima, na treningu 'bili' ne mogu zaigrati 11 protiv 11 ukoliko im se ne priključe Miše ili netko od njegovih pomoćnika. Isto tako, do petka navečer, do dolaska Kalinića i Oremuša, trener Hajduka nije imao na raspolaganju nijednog napadača osim mladog Ante Vukušića koji je dosad nastupio u dvije službene utakmice.