spektakl

Kylian Mbappe stigao u Madrid; dočekalo ga je više od 80.000 navijača Reala

16.07.2024 u 11:43

Bionic
Reading

Kylian Mbappe (25) je točno u podne na stadionu Santiago Bernabeu napokon i službeno predstavljen kao novi igrač Real Madrida

'Real Madrid i Kylian Mbappe postigli su sporazum prema kojem će idućih pet sezona biti naš igrač', objavio je Real Madrid još 3. lipnja i tako potvrdio da je posao oko dovođenja sjajnog francuskog napadača na Santiago Bernabeu napokon zgotovljen.

A službeno je predstavljanje Kyliana Mbappea kao novog igrača 'kraljeva' započelo je točno u podne te se na Santiago Bernabeu okupilo više od 80.000 navijača Reala koji su ulaznice za ovaj događaj razgrabili u rekordnom roku.

Dugo je trajala priprema Mbappeovog izlaska pred navijače, a onda je predsjednik Reala Florentino Perez pozvao francuskog napadača da izađe na travnjak i zaželio mu dobrodošlicu.

'Ovo je i tvoj dom', kazao je Perez, a navijači su gromoglasnim aplauzom pozdravili Mbappea koji je izašao u Realovom dresu.

Navijačima se potom Mbappe obratio na španjolskom te izazvao nove ovacije.

'Dugo sam sanjao igrati za Real Madrid i taj san mi se ostvario. Danas sam jako sretan! Tako je nevjerojatan osjećaj biti ovdje, jednostavno nevjerojatan. Puno se stvari događalo, ali uspjeli smo. Hvala vam puno.', kazao je Mbappe i nastavio:

'Želio bih zahvaliti predsjedniku što je vjerovao u mene... Moja obitelj je tako sretna ovdje, vidim svoju mamu kako plače. Ostvario sam svoj san. Sada imam još jedan san. To je san da živimo u skladu s klupskom poviješću. Dat ću sve od sebe za ovaj klub i ovaj grb. Hala Madrid!'

Podsjetimo, Mbappe će u Realu zarađivat 15 milijuna eura godišnje. Uz to je dobio 100 milijuna eura bonusa za 'vjernost' koji će mu se isplaćivati kroz godine ugovora, po 20 milijuna eura svake godine. Uz sve to Mbappe ima i 80 posto vlasništva na svoja 'prava na ime' od kojih se očekuje da će zarađivati oko dodatnih 15 milijuna eura godišnje. Kad se sve zbroji, Kylian Mbappe će u Madridu zarađivati oko 50 milijuna eura na godinu.

Još je ranije potvrđeno kako će Mbappe nositi dres s brojem devet na leđima, a taj je dres već i pušten u prodaju.

To automatski znači da Luka Modrić ostaje u Realu još barem sljedeću sezonu i to s brojem 10 na dresu kojeg je - gle čuda - želio baš Mbappe. No, hijerarhija se mora poštovati...

Ranije tijekom jutra je Mbappe u Madridu odradio liječničke preglede u bolnici Sanitas La Moraleja, te se uputio prema Santiago Bernabeu gdje ga od jutarnjih sati nestrpljivo čekalo nekoliko desetaka tisuća navijača Reala.

  • +13
Kylian Mbappe Real Madrid predstavljanje Izvor: EPA / Autor: Chema Moya

U međuvremenu je Mbappe i službeno potpisao ugovor s Realom te pozirao s novim dresom u durštvu predsjednika Florentina Pereza. A potom je napokon izašao na travnjak te izazvao delirij više od 80.000 navijača na Santiago Bernabeu!