POKER NA PARKU PRINČEVA

Laka pobjeda PSG-a, Dinamu ni bod ni gol

06.11.2012 u 22:38

Bionic
Reading

Dinamo je u četvrtom kolu nogometne Lige prvaka upisao i četvrti poraz. Rezultatom 4:0 (1:0) u Parizu ih je svladao PSG i tako je hrvatski prvak ostao i bez matematičkih izgleda za plasman dalje u Ligi prvaka

Dinamo na Park prinčeva nije izišao s bijelom zastavom. Trener Čačić izveo je momčad s pet braniča, ali su i bekovi dobili više prostora za izlete pred vratara Sirigua i sve je to solidno funkcioniralo - prvih desetak minuta. Po prvi puta ove sezone hrvatski prvak je izdržao početak dvoboja i natjerao francuske navijače na zvižduke.

Dinamo je potpisao i prvu priliku na dvoboju, no udarac Pivarića u 11. minuti sijevnuo je s pogrešne strane vratnice. I tada je došla nekoliko puta reciklirana situacija i Kelava je kapitulirao. PSG je izveo kratku kombinaciju nakon kornera i branič Alex je munjevito pored Vide u 16. minuti zabio za 1:0.

Ostatak poluvremena donio je neuvjerljive pokušaje Dinama da vrati rezultatski egal, no Parižani u vrlo respektabilnom sastavu nisu uspjeli demonstrirati razliku u kvaliteti kao što su to lakoćom činili u Zagrebu. Kao rezultat na odmor su otišli ispraćeni salvom zvižduka unatoč vodstvu.

U nastavku je PSG nastavio s blagom dominacijom, a Dinamo je svoju posljednju priliku za prvi bod imao u 67. minuti kada je Vrsaljko dobro ubacio za Rukavinu čiji udarac glavom odlazi preko grede. I onda je uslijedio raspad.

Nakon sat vremena igre Ibrahimović (koji je čitav dvoboj odradio u prvoj brzini) idealno upošljava Matuidija koji pogađa za 2:1, a već u 64. Menez je jednu polukontru okrunio lažnjakom koji je izbacio Puljića i mirnom realizacijom za 3:0. Četvrti gol došao je u 80. minuti. Ponovno je asistent Ibrahimović koji se u izglednoj situaciji poskliznuo, ali uspio je s poda vratiti loptu Hoarau koji stavlja točku na 'i'.

Parižani su, sukladno budžetu, lakoćom apsolvirali dva ogleda s Dinamom i zadali mu deseti uzastopni poraz u Ligi prvaka. Ali način na koji Čačićeva momčad gubi od velikih protivnika ne ostavlja nadu. Dinamo je u školi, ali ulazi u red najupornijih ponavljača i ne ostaje dojam da izvlače pouke. Ostaju im još dvije prilike da poprave dojam: na gostovanju u Portu i na Maksimiru protiv kijevskog imenjaka.

Liga prvaka, Skupina A, 4. kolo
Paris Saint Germain 4 0 Dinamo Zagreb
Strijelci
1:0 Alex (16') 2:0 B. Matuidi (61')
3:0 J. Menez (65') 4:0 G. Hoarau (80')
Sastavi
S. Sirigu
T. Silva
A.
Maxwell
C. Jallet
B. Matuidi
A. Rabiot
M. Sissoko (45' M. Verratti)
E. Lavezzi (68' J. Pastore)
Z. Ibrahimović
J. Menez (76' G. Hoarau)
I. Kelava
J. Šimunić (65' D. Cop)
A. Puljic
D. Vida
J. Pivaric
Š. Vrsaljko
A. Ademi
M. Brozovic
M. Kovacic (86' A. Halilovic)
Sammir
A. Rukavina (73' A. Calello)
Žuti kartoni
A. Ademi 45'
D. Vida 78'