VELIKO PRIZNANJE

LeBron James opet nahvalio Dražena: On je najbolji ikad!

21.02.2013 u 14:34

Bionic
Reading

Jedan od najboljih košarkaša na svijetu LeBron James imao je nepunih devet godina kada je tragično stradao najbolji hrvatski košarkaš Dražen Petrović, ali kaže da ga se itekako dobro sjeća

Tako je na nedavno održanom NBA All-Star vikendu u Hustonu LeBron kazao kako je po njegovu mišljenju francuski playmaker Tony Parker trenutačno najbolji stranac u NBA ligi.

Na pitanje o najboljem strancu ikad, 28-godišnji James je prvo rekao Dirk Nowitzki, no brzo je promijenio mišljenje.

'Najbolji stranac ikad? Petrović. Bio je veliki strijelac, snažan fizički. Nije se bojao ničega, baš ničega. Nije se bojao iskoristiti trenutak, nije se bojao ničega i bio je fantastičan', rekao je LeBron kojem to nije prvi puta da hvali Dražena koji je, uzgred rečeno, smrtno stradao s nepunih 29 godina koliko danas ima LeBron.

Tako je pri susretu s hrvatskim novinarima na All-Star vikendu u Dallasu 2010. godine kazao:

lebron james
Kada je Dražen igrao bio sam još klinac, ali stvarno sam ga volio gledati. Bio je neviđen šuter

'Kada je Dražen igrao bio sam još klinac, ali stvarno sam ga volio gledati. Bio je neviđen šuter, igrač kakav dotada nije viđen u NBA-u što se stranaca tiče. Kada je zabio Houstonu 44 koša bio sam ushićen. Sjećam se da me znao oduševljavati i svojim asistencijama, a to je dokaz da je itekako razumio igru. Bio je talent iz Europe kakav NBA liga dotada nije vidjela', kazao je LeBron.

'Bio je nešto novo, danas je nekome možda normalno vidjeti strane igrače kako igraju glavne uloge u svojoj momčadi, ali Dražen je svima otvorio vrata. I to treba cijeniti. Uostalom, Netsi su mu umirovili broj 3, što govori koliko su ga cijenili', dodao je LeBron koji će nakon svih ovih izjava sigurno dobiti na stotine novih obožavatelja u Hrvatskoj.

Poznato je kako je o Draženu vrlo pohvalno govorio i Reggie Miller, jedan od najboljih šutera koje je NBA liga ikad imala. U jednom razgovoru kazao je kako samo Draženu priznaje da je bio bolji šuter od njega. Mit o Draženu Petroviću traje i dalje...