Gračan za tportal

Legenda Rijeke poslala jasnu poruku Keku, a dotaknula se i Gavranovića

03.11.2017 u 10:57

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u teškoj su i neugodnoj situaciji jer u posljednjih pet utakmica doživjeli su četiri poraza. No još neugodnije jest to što Kekova momčad više nije na razini iz prošle godine, kada je stigla do najvećeg uspjeha u povijesti kluba

Nogometaši Rijeke doživjeli su najteži poraz na Rujevici pod vodstvom Matjaža Keka. Austria je u četvrtom kolu Europske lige pobijedila 4:1, čime su izgledi momčadi s Kvarnera za prolaskom skupine ostali tek teoretski.

  • +7
Europska liga, 4. kolo: Rijeka - Austria B. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Bila je to vrlo nervozna utakmica Rijeke. Nije ju krasila kompaktnost među linijama, a događale su joj se i brojne greške. Jednostavno, nije bila na nivou, a Austria je uzela ono što joj je Rijeka poklonila', objasnio je u razgovoru za tportal Nenad Gračan, legendarni igrač Rijeke, a potom i u nekoliko navrata trener ovog kluba.

Međutim nije to jedini problem Rijeke, jer ni u prvenstvu im ne ide baš onako kako bi navijači željeli. Nakon 14 kola za vodećim Dinamom zaostaju već devet bodova, a jednako je zabrinjavajuće to da su nanizali tri poraza. Ove sezone ih imaju već deset u svim natjecanjima.

Također, trener Kek, koji je stvorio ovu momčad te prošle sezone osvojio naslov, dojam je, gubi volju. Treba li se razmišljati o njegovoj smjeni?

Ne, ni govora. Jednostavno, Kek treba nastaviti raditi kao što je radio i dosad. Nikakvi ekstremni rezovi ne bi bili korisni - svi trebaju zasukati rukave, na čelu s igračima.

Je li moguće da je priča oko odlaska Marija Gavranovića toliko narušila atmosferu?

Mislim da ne bi smjelo sve ovo dovoditi u kontekst priče oko njegova odlaska. Istina, on je odličan nogometaš, koji je zabijao puno golova, ali on je bio dio pobjedničke momčadi. I ako se ozlijedio, a takvo je objašnjenje, onda se ostali igrači moraju potruditi nadoknaditi njegov izostanak. Jer onda se ne bi spominjali ni Zuta, Elez i ostali, da ih ne nabrajam. Jednostavno, a to se vidjelo u utakmici protiv Austrije, igrači nisu bili na nivou, a za to nije kriv Gavranović.