DVIJE VRUĆE TEME

Legendarna Steffi o prijetnji Serene i najvećem skandalu tenisa

11.03.2016 u 08:38

Bionic
Reading

Steffi Graf (46), jedna od najvećih tenisačica u povijesti, govorila je o dvije aktualne teme u ženskom tenisu – lovu na rekord i dopinškom skandalu

Njemica, koja je u sretnom braku s teniskim velikanom Andreom Agassijem, u karijeri je osvojila čak 22 grand slama, najviše u eri Opena (inače, Margaret Court prije 'modernog' doba ima 24). No njezin rekord, koji je na prvi pogled izgledao nedostižan, u velikoj je opasnosti od Serene Williams.

Amerikanaka prijeti i došla je do 21., a da nije izgubila ovogodišnje finale Australian Opena, izjednačila bi se s Graf.

'Prilično sam sigurna da će srušiti rekord. Iskreno mislim da svi vjerujemo da to može napraviti i da će se to uskoro i dogoditi', izjavila je Graf za AFP.

Steffi i Serena su različite generacije (razlika je 12 godina), ali su svejedno odigrale dva službena meča – svaka je slavila u jednom.

'Sve sam dala tenisu i osjećam se sjajno zbog svega što sam postigla', dodala je Graf, a smatra kako je Serenin servis najjači udarac u ženskom tenisu.

Graf nije mogla izbjeći ni aktualnu temu, doping Marije Šarapove.

'Većina ljudi je bila iznenađena i šokirana, ali sretna sam što je stala ispred nas i bila iskrena. Priznala je da je spremna preuzeti odgovornost.'