ČUDESNA IGRA

To što je napravila Donna Vekić uspjelo je samo neponovljivoj Steffi Graf

  • Branko Tabak
  • Zadnja izmjena 02.08.2024 14:15
  • Objavljeno 02.08.2024 u 14:15
Bionic
Reading

Čudesna igra i čudesna ostvarenja najbolje hrvatske tenisačice

Donna Vekić je ostvarila sjajan uspjeh plasiravši se u finale Olimpijskih igara u Parizu. Pobjedom protiv Slovakinje Anne Karoline Schmiedlove sa 6:4, 6:0. Tako je osigurala odličje, kakvog će biti sjaja znat ćemo u subotu, nakon meča protiv Kineskinje Qinwen Zheng koja je ranije u četvrtak u prvom polufinalu iznenadila prvu igračicu svijeta i četverostruku pobjednicu Roland Garrosa Poljakinju Igu Swiatek sa 6:2, 7:5.

Finalni okršaj igra se na terenu Philippe-Chatriera prema rasporedu drugi je nakon 12 sati. Prije ženskog finala, igrat će se meč za broncu u muškoj konkurenciji.

Osim što je postala prva tenisačica koja je Hrvatskoj donijela olimpijsko odličje, Vekić je postala tek druga tenisačica u povijesti koja je u polufinalu Olimpijskih igara osvojila set sa 6:0. Prije nje, to je uspjelo samo legendarnoj Steffi Graf, koja je 1988. godine u polufinalu sa 6:2, 6:0 svladala Amerikanku Zinu Garrison.

Podsjetimo, ovo je šesta teniska olimpijska medalja za hrvatski tenis, nakon bronci Gorana Ivaniševića u singlu i paru s Goranom Prpićem iz Barcelone 1992., bronce Marija Ančića i Ivana Ljubičića iz Atene 2004., zlata Nikole Mektića i Mate Pavića iz Tokija 2021. te srebra Marina Čilića i Ivana Dodiga također iz Tokija.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal