treća medalja za hrvatsku

Donna Vekić nakon pobjede karijere objavila samo dvije riječi

02.08.2024 u 10:11

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić ostvarila je rezultat karijere i plasirala se u finale Olimpijskih igara.

Vekić je u polufinalu uvjerljivo svladala Slovakinju Annu Karolinu Schmiedlovu sa 6:4, 6:0 za sat i pet minuta igre. Iako je večer ranije igrala tri sata i tek nakon velike drame u četvrtfinalu svladala Ukrajinku Martu Kostjuk, Vekić je niti 24 sata kasnije bila potpuno spremna i usredotočena te bez šanse ostavila Schmiedlovu.

Nakon velike pobjede hrvatska tenisačica se oglasila na Instagramu. Objavila je fotografiju slavlja s terena i dvije riječi: Imamo medalju!

Vekić je ovom pobjedom osigurala treću medalju za Hrvatsku u Parizu nakon bronce Mirana Maričića u streljaštvu i Barbare Matić u džudu. Ujedno je to i šesta olimpijska medalja za hrvatski tenis, nakon bronci Gorana Ivaniševića u singlu i paru s Goranom Prpićem iz Barcelone 1992., bronce Marija Ančića i Ivana Ljubičića iz Atene 2004., zlata Nikole Mektića i Mate Pavića iz Tokija 2021. te srebra Marina Čilića i Ivana Dodiga također iz Tokija.

Vekić će u subotu u finalu igrati protiv Kineskinje Qinwen Zheng koja je u polufinalu iznenadila prvu igračicu svijeta i četverostruku pobjednicu Roland Garrosa Poljakinju Igu Swiatek sa 6:2, 7:5.