BRAVO!

Sjajna Donna Vekić pregazila Slovakinju, ušla u finale i osigurala novu medalju

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 01.08.2024 23:01
  • Objavljeno 01.08.2024 u 22:56
Bionic
Reading

Nakon neizvjesnosti u prvom setu, Donna Vekić ipak ga je riješila sa 6:4 u svoju korist. No, u drugom je 'pomela' Slovakinju Annu Karolinu Schmiedlovu i osigurala je nastup u subotnjem finalu olimpijskih igara

Iako je prošlu večer igrača tri sata i tek nakon velike drame u četvrtfinalu svladala Ukrajinku Martu Kostjuk, Vekić je niti 24 sata kasnije bila potpuno spremna i usredotočena te bez šanse ostavila nedoraslu suparnicu Schmiedlovu.

Vekić tijekom čitavog susrea nije bila suočena s niti jednom 'break-loptom', dok je nakon uvodnih 2:2 stalno prijetila suparnici na njenom početnom udarcu.

Vekić je prvi 'break' ostvarila za prednost 3:2, kod 4:2 je imala 15:40, ali tada je Schmiedlova dva puta odlično servirala i ostavila si nadu.

Ipak, Vekić je prvi set dobila sa 6:4, da bi u prvom gemu drugog seta oduzela servis Schmiedlovoj bez izgubljenog poena, a tada se Slovakinja 'slomila' te više nije osvojila niti jedan gem.

  • +11
Donna Vekić vs. Anna Karolina Schmiedlova Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Vekić će u subotu u finalu igrati protiv Kineskinje Qinwen Zheng koja je ranije u četvrtak u prvom polufinalu iznenadila prvu igračicu svijeta i četverostruku pobjednicu Roland Garrosa Poljakinju Igu Swiatek sa 6:2, 7:5.

Vekić je ovom pobjedom osiguala treću medalju za Hrvatsku u Parizu, nakon bronce Mirana Maričića u streljaštvu i zlatne Barbare Matić u judu.

Ujedno je to i šesta olimpijska medalja za hrvatski tenis, nakon bronci Gorana Ivaniševića u singlu i paru s Goranom Prpićem iz Barcelone 1992., bronce Marija Ančića i Ivana Ljubičića iz Atene 2004., zlata Nikole Mektića i Mate Pavića iz Tokija 2021. te srebra Marina Čilića i Ivana Dodiga također iz Tokija.

POLUFINALE:

  • Qinwen Zheng (Kina/6) - Iga Swiatek (Polj/1) 6:2, 7:5
  • DONNA VEKIĆ (HRV/13) - Anna Karolina Schmiedlova (Svk) 6:4, 6:0

Više informacija pronađite OVDJE.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal