IZOSTAVLJEN VAŽAN IGRAČ

Leko 'zaboravio' Livaju za ogled s Turcima; pobjeda koja ohrabruje Bile

08.07.2023 u 13:35

Bionic
Reading

Nogometaši splitskog Hajduka u Sloveniji odradili su posljednju provjernu utakmicu uoči povratka u Hrvatsku. Suparnik Lekinim Bilima bio je turski Trabzonspor, a protiv Bjeličine momčadi Hajduk je slavio 2:0

Dinamo je u petak odradio utakmicu protiv praške Sparte, a Hajduk ove subote protiv Trabzonspora. Prema informacija koje stižu iz Slovenije, oba su trenera, Igor Bišćan i Ivan Leko zadovoljni urađenim, te će do subotnjeg ogleda u SuperSport Superkupu, uštimavati posljednje detalje.

A u želji da za okršaj u Maksimiru, njegova momčad bude što bolja, Leko u utakmici protiv Trabzonspora nije koristio Marka Livaju, jer najbolji igrač splitske momčadi mora odraditi utakmicu kazne koju je zaradio zbog sramotnih stihova na račun Šibenika i njegovih igrača.

Mali problemčić Leki je stigao u četvrtak, jer na treningu se ozlijedio Rokas Pukštas, te je morao propustiti ovu provjeru. Ipak, prema mišljenju liječničke struke, s mladim nogometašem bit će sve OK, te će biti na dispoziciji za okršaj s Dinamom.

Utakmica Hajduka i Trabzonspora završila je pobjedom splitske momčadi 2:0.

Hajduk je bez najboljeg igrača Marka Livaje bio bolji, pogotovo u prvom poluvremenu, kada su i postignuta oba pogotka. U 14. minuti strijelac je za 1:0 bio Ivan Dolček, dok je u 33. minuti Dario Melnjak povećao na 2:0.

U nastavku utakmice igralo se vrlo otvoreno s obje strane. Oba sastava imala su dosta izglednih prilika za pogotke, ali rezultat se sve do kraja nije mijenjao.

Hajduku je ovo bila posljednja provjera uoči prve službene utakmice u novoj sezoni, a to je ogled hrvatskog Superkupa na maksimirskom stadionu protiv Dinama. Ta se utakmica igra 15. srpnja.

Prije dvije sezone Trabzonsport je bio turski prvak, dok je prošle sezone završio kao šesti na ljestvici. Tijekom prošle sezone momčad je preuzeo hrvatski strateg Nenad Bjelica, nekadašnji trener Dinama i Osijeka, a tijekom ovog ljetnog prijelaznog roka u klub je došao hrvatski reprezentativac Mislav Oršić koji je bio u udarnoj momčadi protiv Hajduka.