nevjerojatno

Lista 'slobodnih' igrača na kraju prijelaznog roka je zapanjujuća; krcata je legendama

05.09.2024 u 06:00

Bionic
Reading

Nevjerojatno je da cijela momčad od 22 igrača, sastavljena od slobodnih agenata, još uvijek čeka na potpisivanje ugovora, unatoč tome što je prijelazni rok zatvoren u većini europskih liga.

Iako je prijelazni rok zatvoren u Europi, i dalje postoji niz slobodnih igrača visokog profila koji su dostupni za potpisivanje. Rok je završio u petak, dok su klubovi iz Saudi Pro lige imali rok do ponedjeljka za zaključivanje svojih poslova. U međuvremenu, klubovi u Turskoj imaju vremena do 13. rujna za zaključenje transfera, što im omogućuje dovođenje igrača poput Victora Osimhena, koji je u Napoliju ostao u neizvjesnoj situaciji.

Među najatraktivnijim slobodnim agentima su Keylor Navas, trostruki pobjednik Lige prvaka, koji još uvijek nije pronašao novi klub, dok u obrani izdvajamo bivše zvijezde poput Sergia Ramosa, Joela Matipa i Matsa Hummelsa. Hummels je, navodno, blizu kratkoročnog potpisa za AS Romu.

Za pozicije bekova, slobodni igrači kao što su Serge Aurier, Layvin Kurzawa i Brandon Williams čekaju na ponude, dok je u veznom redu dostupno nekoliko privlačnih opcija poput Miralema Pjanića, Andrea Gomesa i Adriena Rabiota.

U napadu su na raspolaganju prave zvijezde. Anthony Martial, bivši napadač Manchester Uniteda, još nije pronašao novi klub, unatoč interesu nekoliko timova. Memphis Depay, koji je predvodio nizozemsku reprezentaciju na Euru 2024., i dalje traži svoj sljedeći klub nakon sporazumnog raskida ugovora s Atletico Madridom, a povezuje se s klubovima poput Seville i Corinthiansa.

Još jedna zanimljiva opcija je enigmatični Mario Balotelli, koji je ponovno slobodan igrač nakon što je napustio Adanu Demirspor, u potrazi za 11. klubom u svojoj karijeri.

Među veteranima koji još mogu donijeti vrijednost europskim klubovima je i Ivan Perišić, bivši igrač Hajduka, koji sa svojih 35 godina još uvijek traži novu destinaciju. Perišić, koji je ostavio dubok trag u europskom nogometu, mogao bi biti korisno pojačanje za brojne klubove.