SUPERSPORT HNL

Livaja dominira ligom, hajdukovci pokupili skoro sve; objavljene nagrade za rujan

04.10.2024 u 15:49

Bionic
Reading

Gennaro Gattuso uzeo je nagradu za trenera mjeseca, Marko Livaja je još jednom najbolji igrač, a mladi Bruno Durdov zabio je Gorici gol mjeseca

Hajdukovci dominiraju nagradama za rujan u SuperSport HNL-u. Trenutno druga momčad tablice pokupila je priznanja za najboljeg trenera, igrača i gol mjeseca. Jedino je nagrada za najbolju obranu otišla izvan Splita.

Dakle, Gennaro Gattuso je najbolji trener rujna, s Hajdukom je ostvario dvije pobjede i jedan remi, osvojivši sedam od devet mogućih bodova. Pobijedio je Dinamo na Maksimiru i remizirao s Rijekom na Rujevici. Drugi po broju glasova bio je Radomir Đalović, treći Osijekov Federico Coppitelli.

  • +13
Rijeka - Hajduk (29.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

Igrač mjeseca je Marko Livaja, koji je zabio pobjednički gol Dinamu, a uz to u rujnu upisao jednu asistenciju i još jedan gol. Slijede Toni Fruk i Marko Malenica. Livaji je ovo druga nagrada za igrača mjeseca, već je bio najbolji i u kolovozu.

Gol mjeseca zabio je mladi hajdukovac Bruno Durdov. Zabio je dva gola Gorici, a drugi je proglašen najboljim u rujnu. Najbolja obrana pripada Slavenovom Ivanu Sušku, koji je briljirao u gaženju Slaven Belupa nad Dinamom (4:1).

Podsjetimo, od ove sezone u najjačoj hrvatskoj ligi uvedene su nagrade za igrača mjeseca, trenera, gol i obranu. Prema glasovima novinara, navijača i klubova Marko Livaja je bio najbolji igrač mjeseca kolovoza u Hrvatskoj. Publika je u glasanju sudjelovala s 30 posto, SuperSport HNL panel sastavljen od 20 novinara sa 40 posto, a glasovi klubova s 30 posto.

Standings provided by Sofascore