EUROPSKA LIGA

Livaja zabio dva gola, ali Inter podbacio

07.12.2012 u 08:03

Bionic
Reading

Hrvatski 19-godišnji napadač Marko Livaja zabio je oba gola u domaćem 2-2 remiju svog Intera u Milanu protiv azerbajdžanskog Neftçija u 6. kolu skupine H nogometne Europa lige...

Livaja je zabio u 9. i 54. minuti, a bili su mu to treći i četvrti ovosezonski gol u ovom natjecanju u šestom nastupu.

U 73. minuti imao je Livaja sjajnu priliku zabiti i hat-trick, ali je neometan s ruba peterca pucao u igrača Neftçija koji je stajao na gol-crti, iako je imao drugi dio gola potpuno nebranjen. Livaju je tom prilikom sjajno proigrao Esteban Cambiasso, a videosnimka je naknadno pokazala da je lopta pritom ipak prešla gol-liniju, no pogodak nije priznat.

Prvi je gol Livaja zabio desnicom s ruba peterca nakon dodavanja Alvara Pereire, a drugi glavom nakon sjajnog ubacivanja Yuta Nagatoma. Prvi gol Neftçija iz 52. minute proizašao je iz topovskog udarca Rashada Sadigova u rašlje, a drugi iz kontre u 89. minuti za konačnih 2-2 nakon što je odbijanac glavom pospremio Nicolas Canales.

Livaja je odigrao svih 90 minuta za 'nerazzurre', a u 88. minuti je kažnjen žutim kartonom.

U drugom susretu Partizan i Rubin remizirali su u Beogradu odigravši 1-1. Rubin je već i ranije osigurao prvo mjesto u skupini, kao i Inter prolaz dalje.

U skupini G odigrana je tek jedna utakmica. Genk je kod kuće odigrao 0-0 protiv Basela što mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog mjesta. Baselu je s druge strane gol bio dovoljan za prolaz dalje i osiguranje drugog mjesta bez obzira na činjenicu da drugi susret između Sportinga i Videotona nije odigran zbog neregularnih uvjeta, točnije vodom natopljenog travnjaka lisabonskog stadiona Joao da Alvalade.

U posljednjem kolu skupine I, u kojoj je također sve unaprijed bilo poznato, Lyon je kod kuće savladao Hapoel Kiryat 2-0, dok je Athletic Bilbao kod kuće remizirao sa praškom Spartom u utakmici bez golova.

U utakmici prije koje je već osigurao prvo mjesto u skupini, Lyon je zaigrao sa rezervnim sastavom bez ozlijeđenog Dejana Lovrena u kadru. "Lavovi" su po jedan gol zabili u svakom poluvremenu, a strijelci su bili Moujamadou-Naby Sarr i Yassine Benzia. Kao drugoplasirana iz skupine dalje ide i Sparta.