gradski obračun

Liverpool slavio u 'Merseyside derbiju', Lovren zamalo izbjegao tešku ozljedu

01.04.2017 u 15:55

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 30. kola engleske Premier lige nogometaši Liverpoola svladali su gradskog suparnika Everton 3:1 u 228. 'Merseyside derbiju' igranom na Anfieldu

Senegalac Sadio Mane svojim je 13. ovosezonskim golom već u 8. minuti donio prednost Liverpoolu. Međutim, u 28. minuti je Pennington zabio za 1:1 poslavši loptu iz blizine u mrežu pokraj nemoćnog Mignoleta. Gosti su samo tri minute držali jedan bod, jer je već u 31. minuti Brazilac Philippe Coutinho preciznim udarcem s petnaestak metara svladao Roblesa.

Utakmica je bila oštra, s puno nepotrebnih prekršaja, pa je Jürgen Klopp u 57. minuti Manea zbog ozljede morao zamijeniti Divockom Origijem. Belgijski napadač je već u 60. minuti pobjegao obrani Evertona i s ruba kaznenog prostora pogodio za 3:1.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren bio je u početnoj postavi Liverpoola nakon gotovo dva mjeseca izbivanja zbog ozljede koljena i vrlo je dobro obavio svoj posao zaustavljanja Evertonovih napadača. U 40. minuti je zbog grubog i neopreznog starta na Lovrenu žuti karton zaradio Barkley, a naš je nogometaš srećom prošao bez ozbiljnije ozljede te je mogao nastaviti dvoboj.