posudba do ljeta

Ljetos stigao u Dinamo kao veliko pojačanje, ali odlučio je otići; pokazao se kao promašaj, ali već ima novi klub

08.01.2020 u 14:58

Bionic
Reading

Portugalac Ivo Pinto trebao je biti pojačanje za Ligu prvaka, a na koncu se pokazalo da baš i nije potreban Dinamu

Već neko vrijeme u nogometnim krugovima govori se kako će neki skupo plaćeni igrači napustiti Maksimir. Neki od njih privremeno, a neki za stalno. Prvi među njima je 30-godišnji Portugalac Ivo Daniel Ferreira Mendonca Pinto koji bi karijeru, ako se dva kluba dogovore, trebao do ljeta ove godine nastaviti na posudbi u portugalskom prvoligašu Famalicau, kako donosi Transfermakt (vrijednost mu je trenutačno 1,5 milijuna eura).

Iako je najavljen kao 'idealno pojačanje za Ligu prvaka' na kraju se pokazalo kako Ivo Pinto, koji je u srpnju 2019. stigao iz engleskog Norwicha kao slobodan igrač, baš i nije potreban momčadi Nenada Bjelice. Skupio je ukupno svega šest nastupa za Dinamo u HT Prvoj ligi, a u Europi je igrao na ukupno dvije utakmice (obje protiv Saburtala). To dovoljno govori kako za njega u ovoj momčadi, koja je bila nadomak plasmana u osminu finala Ligu prvaka, nije bilo mjesta. Stoga se posudba u Famalicao, klub koji je trenutačno na trećem mjestu ljestvice iza Benfice i Porta, čini kao najbolje rješenje.

Kada se u ljeto Ivo Pinto opet vrati u Dinamo s posudbe pitanje je hoće li tada biti mjesta za njega, a zapravo je pitanje hoće li i tada Nenad Bjelica, koji očito nije trebao Portugalca, i dalje biti trener.