GUERRILLA SNOWBOARD SESSION 4

Ljubav prema daskanju u doba recesije

10.02.2015 u 15:35

  • +17

Guerrilla Snowboard Session 4

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Foto: Josip Joe Božić

Bionic
Reading

Gerilci iz snowboard undergrounda pobengali su još jednom metropolu. Na našem jeziku: jaka međunarodna postava daskaša na snijegu natjecala se u Zagrebu na četvrtom Guerrilla Snowboard Sessionu ispred Arena Centra. Dvadesetak freestylera iz Slovenije i Hrvatske borilo se za nagradni fond veći od 20,000 kuna.

Četvrti Guerrilla Snowboard Session tradicionalno je održan u urbanoj sredini. Ovaj put entuzijastima iz Surfmanije pridružio se domaćin Arena Centar ispred kojega je niknuo vrlo dobar snow park. Kažemo niknuo, zapravo je Mario Veljača složio mini slopestyle stazu koju su odreda svi pohvalili. Imala je tri elementa: kicker, box i corner jump.

Naš najbolji snowboarder Vid Barić bio je zbog ozlijede u ulozi glavnog suca, a drugi član ocjenjivačkog suda bio je Ivan Vidošević Vez iz Zagreba. Vid je ipak došao u društvu bordera iz Yougofirst kolektiva, sjajnih slovenskih street ridera Ferjana, Harca, Valanta i Zavodnika, a line up su popunili domaći rideri. Prije svih, lokalna uzdanica Domagoj Miloslavić te Toni Jelenić iz Rijeke.

Uz spomenute dobro poznate majstore nastupilo je nekoliko (jako) mladih domaćih ridera. Dvojica i na skijama! Freestyle, kao što znamo, ne diskriminira prema dobnoj, rodnoj, klasnoj ni regionalnoj osnovi. Natjecanje je proteklo u sjajnoj atmosferi. Slovenski majstori su pokazali sve što street snowboarding nudi. Najvjernija publika na minusu je uživala u flipovima, handplantovima, sjajnim kombinacijama i kreativnoj vožnji, a suci su imali težak posao procijeniti tko je pokazao najviše.


Na kraju su procijenili da je Nejc Ferjan, rider Elan teama bio najuvjerljiviji, za mrvicu bolji od drugoplasiranog Erika Harca i trećeg Matica Zavodnika. Pobjednik je osvojio 3,500 kuna u novcima i Lenovo tablet računalo. U kutiji. Osim novčanih nagrada (ukupne vrijednosti 10,000 kuna) rideri su među sobom podijelili i Elan dasku, Flow vezove, Horsefeathers odjeću i niz drugih sponzorskih nagrada što GSS čini vjerojatno i najizdašnijim snowboard kontestom ove sezone u Zagrebu. To što je jedan od svega dva-tri snowboard natjecanja uopće ove godine kod nas druga je priča koja počinje i završava s najvećim problemom: Hrvatska još nema snow park! Bugarska ih ima nekoliko, ako ste se pitali.

Svejedno, GSS 4 pokazao je da su borderi bolji nego ikad i jedna su ekipa. Uz pomoć entuzijasta iz Surfmanije i njihovih sponzora (Surfshop, Lenovo, Porsche Auto, Interauto, Arena Centar, Go Out! magazin, Monster Energy…) izveli su sjajan show u našem gradu. Ako ste propustili GSS 4 kliknite na galeriju Joea Božića ili čekirajte HTV2 vikendom kad će biti emitirana TV reportaža. Sad još samo da netko shvati koliko je snow park lako i jeftino sagraditi ispred šoping centra. Na brdu gdje ratraci prirodno žive još je lakše…

GSS 4 rezultati

1. NEJC FERJAN – 3500,00 KN i Lenovo Portable Power
2. ERIK HARC – 2300,00 KN
3. MATIC ZAVODNIK – 1100,00 KN
4. JAKA VALANT – 775,00 KN
5. DOMAGOJ MILOSLAVIĆ – 775,00 KN
6. TEO ĆURIĆ – 775,00 KN
7. TONI JELENIĆ – 775,00 KN