SUPERSPORT HNL

Lokomotiva traži prvu pobjedu, osramoćena Rijeka dočekuje Dinamo. Evo gdje gledati

01.09.2024 u 09:49

Bionic
Reading

Danas se igraju posljednje dvije utakmice 5. kola SuperSport HNL-a. U 18:15 sati Lokomotiva dočekuje Varaždin, a u 20:45 Rijeka na Rujevici igra derbi protiv Dinama. Obje utakmice možete pratiti na MAXSport 1 (MAXtv).

Lokomotiva se trenutno nalazi na osmom mjestu ljestvice bez pobjede, s tek dva osvojena boda. Na domaćem terenu tražit će svoj prvi puni plijen kako bi pobjegla prema sredini ljestvice i udaljila se od Slaven Belupa i Osijeka, koji imaju po jedan bod.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

S druge strane, Varaždin je osvojio pet bodova (jedna pobjeda, dva remija) i trenutno je šesti, na korak od gornjeg dijela ljestvice.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Dinamo je nakon četiri kola jedina momčad s maksimalnim učinkom. Osim toga, Zagrepčani su osigurali plasman u grupnu fazu Lige prvaka, što je donijelo sjajnu atmosferu u klubu, svlačionici i na tribinama.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Rijeka solidno stoji u SuperSport HNL-u s tri pobjede i jednim remijem, ali teška blamaža u Europi sigurno je ostavila trag na momčad. Podsjetimo, Riječani su nakon 1:1 na domaćem terenu, u Ljubljani izgubili od Olimpije 5:0 i tako se oprostili od europskih snova.

Izvor: tportal.hr / Autor: SofaScore

Dodatno, iznenadna smjena karizmatičnog trenera Željka Sopića, koji je svojim medijskim nastupima držao momčad podalje od fokusa javnosti i osiguravao joj mirne pripreme i igre, utjecala je na cjelokupno stanje momčadi. Rijeka je trenutačno treća s 10 bodova, dok Hajduk ima bod više uz utakmicu više. Utakmica protiv Dinama je idealna prilika za oporavak, no potencijalno i okidač za daljnje narušavanje atmosfere nakon europske blamaže.

Obje utakmice prenosi MAXSport 1 (MAXtv), a na tportalu ekskluzivno donosimo videa najvažnijih detalja (golova, poništenih golova, ozljeda, majstorija, spornih situacija...). 

Standings provided by Sofascore