pogledajte situaciju

Malenica sačuvao mrežu nakon neviđenog poteza; pa kako je ovo obranio?

31.08.2024 u 22:12

Bionic
Reading

Hajduk u 5. kolu SuperSport HNL-a doma na Poljudu igra protiv Osijeka. Utakmicu možete gledati na MAXSport1 (MAXtv) a tekstualni prijenos uz video golova i najboljih prilika pratite na tportalu

U 5. kolu SuperSport HNL-a, Hajduk je na Poljudu dočekao Osijek u napetoj utakmici koja je dosad obilovala uzbuđenjima. Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, no najviše se istaknuo potez Brune Durdova u 39. minuti, kada je briljantnom solo akcijom stvorio opasnu priliku za Hajduk. Iako nije bilo golova u prvom dijelu, uzbuđenja svakako nije manjkalo.

Na samom početku drugog poluvremena, u 46. minuti, Marko Malenica, vratar Osijeka, izveo je nevjerojatnu obranu koja je ostavila sve prisutne u nevjerici. Nakon snažnog udarca Hajdukova napadača, činilo se da je gol neizbježan, ali Malenica je nevjerojatnim refleksom i brzinom uspio obraniti udarac u situaciji koju je gotovo nemoguće opisati riječima. Ova obrana bila je jedan od ključnih trenutaka utakmice, čuvajući Osijek u igri.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Samo deset minuta kasnije, u 56. minuti, Marko Livaja je ipak uspio probiti obranu Osijeka. Nakon sjajnog prodora, Livaja je preciznim udarcem donio Hajduku vodstvo od 1:0, izazvavši erupciju oduševljenja među navijačima na Poljudu. Sada, s prednošću na svojoj strani, Hajduk nastavlja pritiskati, dok Osijek pokušava pronaći način da se vrati u utakmicu. Preostaje vidjeti hoće li Hajduk zadržati vodstvo i osigurati tri važna boda na domaćem terenu.

  • +29
Hajduk - Osijek (31.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic