NIŠTA OD SENZACIJE

'Lokosi' bez čuda u Belgiji; kraj europskog puta

26.08.2016 u 09:23

Bionic
Reading

Nogometaši Lokomotive poraženi su u uzvratnoj utakmici četvrtog pretkola Europske lige kod Genka 2:0 te se tako nisu uspjeli plasirati u skupine ovoga natjecanja

Prvi dvoboj ova dva suparnika na Maksimiru završio je 2:2, a 'lokosi' su se nadali da bi mogli napraviti senzaciju u Belgiji, iznenaditi kvalitetnijeg domaćina i po prvi puta u svojoj povijesti zaigrati u skupini Europske lige.

No zagrebačka momčad nije mogla katastrofalnije ući u susret jer je primila pogodak već u drugoj minuti. Bailey je bio asistent, a Samatta se upisao u strijelce. 'Lokosi' su i dalje u uvodu proživljavali teške trenutke, ali kako je utakmica prolazila, Ivkovićeva družina bila je sve opasnija. Ipak, do odmora nije pronašla način  na koji zatresti mrežu.

Nastavak je počeo slično kao i prvo poluvrijeme. Opet je gostujući sastav doživio rani šok - u 50. minuti Trossard je pronašao Baileyja koji je povećao prednost 2:0.

Do kraja utakmice 'lokosi' nisu imali snage ni znanja napraviti pritisak kojim bi zakuhali ogled i belgijski sastav je zasluženo prošao dalje te si osigurao najmanje šest utakmica u jesenskom dijelu.

Bez obzira na ispadanje, Lokomotiva je već samim plasmanom u zadnju rundu kvalifikacija ostvarila najveći uspjeh u povijesti kluba. Na putu do play-offa pobijedila je andorsku Santa Colomu, finski RoPS te ukrajinsku Vorsklu iz Poltave.