I OZLIJEĐEN 'RASTE'

Luka Modrić među 10 najskupljih igrača svijeta!

29.12.2014 u 15:32

Bionic
Reading

Svi jako dobro znamo koliko je Luka Modrić dobar nogometaš, a njegov klub pohvalio se i kako je hrvatski veznjak ušao na popis desetorice najskupljih nogometaša svijeta

Real se putem svog službenog glasila objavio kako u svojim redovima imaju čak četvoricu među desetoricom najvrjednijih igrača svijeta. Kao referentnu točku uzeli su novu ljestvicu objavljenu na specijaliziranom portalu transfermarkt.com.

Prema novom poretku vrh zauzima očekivani dvojac Messi - Ronaldo procijenjenom vrijednošću 120 milijuna eura, a na 80 milijuna procijenjen je još jedan Realovac Gareth Bale. Slijedi čak šest Južnoamerikanaca (Neymar 70, Di Maria 65, Rodriguez i Suarez po 60, Cavani 57, Falcao 55), te Luka Modrić koji je, kao i Falcao, procijenjen na 55 milijuna eura.


Iako je u svijetu nogometnog biznisa dob (kao i činjenica da je već dva mjeseca ozlijeđen...) otegotna okolnost, Luki i u 30. godini života procijenjena vrijednost raste. Dapače, među 10 trenutno najskupljih nogometaša svijeta samo je Ronaldo stariji od Modrića. Ova lista nekada je i precijenjena, ali sigurno je kvalitetan indikator za prepoznati koliko je netko cijenjen u nogometnom svijetu.