UMIRILA GA DJECA

Luka Modrić jako emotivno proslavio je ulazak u četvrtfinale; javno je rekao što više nikada neće raditi!

Bionic
Reading

Teškom mukom, ali tako se i očekivalo, Hrvatska je nadigrala Dansku i ušla u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Zamalo je tragičar utakmice ispao kapetan Luka Modrić, ali po tko zna koji put poslovica 'sreća prati hrabre' pokazala se točnom

U Nižnjem Novgorodu vodila se teška borba za mjesto u četvrtfinalu. Najavljivali su i izbornik Zlatko Dalić, ali i svi njegovi igrači, da će dvoboj biti težak. Međutim, mali trenutak nepažnje i Rebićev trk nakon sjajne Modrićeve lopte donijeli su priliku Hrvatskoj.

Ključnu loptu u ruke je uzeo kapetan Luka Modrić jer je mogao u samoj završnici produžetka, u 116. minuti, riješiti pitanje putnika u Soči na okršaj protiv domaćina Rusije.

>> Izbornik Zlatko Dalić nije povukao 'ručnu'; prvo je poklonio pobjedu svima, a zatim najavio nešto ludo...

Modrić međutim nije zabio, odnosno Kasper Schmeichel mu je obranio.

'Jako teško je bilo igrati, bila je velika sparina. Bilo nam je teško trčati i kretati se. Mogli smo to riješiti prije jedanaesteraca, ali eto, mi valjda ne možemo bez te dodatne drame. Hvala Bogu, ovaj put nam se vratilo', rekao je Modrić nakon utakmice.

Na pitanje kako se osjećao nakon promašenog jedanaesterca u 116. minuti iskreno je rekao:

'Teško mi je bilo, ali ostao sam pribran. Bio sam siguran da ću zabiti jer sam cijelo jutro gledao videa kako čovjek brani penale i ja onda tako opucam... Više to sigurno neću nikada raditi, neću više gledati prije utakmice kako tko brani', iskren je bio Modrić.

Gledajući s tribina stekao se dojam kako će to Luku 'dotući'. Međutim, u završnim minutama nastavio je igrati s još više žara.

Ipak, odsviran je kraj dvoboja, pa se pristupilo izvođenju udaraca s bijele točke.

I tu je Modrić pokazao mentalnu snagu. Pucao je u trećoj seriji i pogodio. Pao mu je kamen sa srca.

'Presretni smo, ali nadamo se da neće ostati na ovome, da možemo dalje. Nisam htio davati velike najave poput one da je ovo utakmica generacije, ali u svima nama i u meni je to bilo tako - veliki ispit koji dugo nismo položili. Znali smo da je ovo biti ili ne biti za nas. Presretni smo jer je prošlo na najbolji mogući način', rekao je nasmijani Modrić.

A nakon Rakitićevog gola u petoj seriji raspucavanja penala kapetan je jednostavno eksplodirao od sreće.

Nakon što je izgrlio suigrače na teren je izveo djecu, sina Ivana i kćer Emu, a grlio ih je dugo, dugo... Očito mu je njihov zagrljaj itekako trebao...

Nakon što se smirio hladne glave je rekao:

'Čeka nas težak protivnik, koji je pokazao protiv favorizirane Španjolske kako se bori i kako se igra, čeka nas teška utakmica poput ove.'

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL