SJAJAN POČETAK

Luka Sučić rastura u Real Sociedadu; navijači ga zovu 'MVP'

20.09.2024 u 14:12

Bionic
Reading

Sučić je prema prosječnim ocjenama SofaScorea trenutno četvrti najbolji igrač Real Sociedada, odmah iza dvojice braniča Aritza Elustonda i Nayefa Aguerda te nedodirljivog Martina Zubimendija

Luki Sučiću nije trebalo puno da dostigne radnu temperaturu u Donostiji i počne konkurirati za prvu momčad u Real Sociedadu.

U prva četiri kola La Lige skupio je samo sedam minuta, ali je nakon toga startao u utakmicama protiv Real Madrida i Mallorce. Unatoč tome što je La Real izgubio obje, Sučić je ostavio dobar dojam, među rijetkima u svojoj momčadi.

Navijači su ga proglasili MVP-jem susreta protiv Mallorce, a bio je vrlo dobar i protiv Madrida. Marca je nakon utakmice protiv Madrida objavila tekst pod naslovom 'Sučić je ponovno MVP navijača'.

I doista, prema prosječnim ocjenama SofaScorea, trenutno je četvrti najbolji igrač Sociedada, odmah iza dvojice braniča Aritza Elustonda i Nayefa Aguerda i nedodirljivog Martina Zubimendija, jedinog Sociedadovog igrača koji ove sezone od početka igra na elitnoj razini.

Odlaskom Mikela Merina u Arsenal, ali i lošom formom kapetana Mikela Oyarzabala, koji se već nekoliko sezona muči s ozljedama, Sučiću su se širom otvorila vrata prve momčadi. Sociedad trenutno nije ni sjena momčadi koja je u prošlih par sezona oduševljavala Europu, ali hrvatski reprezentativac može biti zadovoljan svojim nastupima.

Standings provided by Sofascore