wunderkind

Madrid ima Modrićevog nasljednika: ovo su impresivne brojke mlade Realove zvijezde

15.05.2024 u 14:23

Bionic
Reading

Jude Bellingham sinoć je briljirao u pobjedi njegovog kluba nad Alavesom (5:0) u 36. kolu španjolske La Lige i zaradio najveću moguću ocjenu od SofaScorea

Jude Bellingham prošloga je ljeta otišao u Real Madrid iz Borussije Dortmund kao jedan od najtalentiranijih mladih igrača svijeta. Transfer je bio 'težak' 103 milijuna eura, ali malo tko je očekivao da će već u prvoj sezoni biti jedan od vođa madridske momčadi.

Međutim, upravo to se i dogodilo. Engleski reprezentativac zaludio je publiku Santiago Bernabeua i postao miljenik Madrida. U 40 nastupa u svim natjecanjima ove sezone zabio je 23 pogotka i podijelio 12 asistencija iako ne igra klasičnog napadača.

Trenutno se s Artemom Dovbikom iz Girone, Alexanderom Sørlothom iz Real Sociedada i Robertom Lewandowskim iz Barcelone bori i za Pichichi trofej, priznanje koje pripada najboljem strijelcu španjolske La Lige. U posljednjih 114 minuta na terenu u španjolskom prvenstvu (24 protiv Cadiza i 90 sinoć protiv Alavesa) zabio je dva komada i dvaput asistirao.

Sinoć je protiv Alavesa toliko dominirao da je dobio maksimalnih 10.0 od SofaScorea. Ove brojke govore dovoljno: gol, dvije asistencije, čak šest ključnih dodavanja i 121 dodir s loptom. Iako je generalno operirao na lijevom dijelu središta terena, bilo ga je posvuda, kao i tijekom cijele sezone. Ono što radi bez lopte teško je reprezentirati kroz brojke: nema sumnje, Real Madrid već sada ima zamjenu za Luku Modrića, makar nije riječ o igračima koji igraju identične uloge.

Bellingham, baš kao i Modrić, osvojio je srca navijača ne samo svojim učinkom već i zalaganjem i liderskim odlikama. La Ligu je već osvojio, sada ga čeka veliko finale Lige prvaka protiv bivšeg kluba Dortmunda.

Standings provided by Sofascore