SVE ATRAKTIVNIJA DESTINACIJA

Manchester City u srpnju dolazi na pripreme u Novigrad!

10.04.2013 u 15:11

Bionic
Reading

Nogometna akademija Manchester citya, prošlogodišnjeg pobjednika Premier lige i jednog od najpoznatijih engleskih klubova, u srpnju će boraviti na 10-dnevnim pripremama u hotelu Maestral

Na taj su se način, nakon 3. izdanja Istria Winter Cupa, održanom u Novigradu i Umagu tijekom osmodnevnog boravka ekipa iz četiri zemlje, u potpunosti ispunila očekivanja organizatora, a sama manifestacija se na međunarodnom planu polako afirmira kao važan sportski događaj i mjesto ogleda prvoligaša pred početak proljetnih prvenstvenih natjecanja i liga.

Ove zime u Novigradu su boravili prvoligaši iz Kecskemétia, Wolfsbergera, Širokog Brijega, Žalgirisa… te domaći HNK Cibalia i NK Zadar. Ipak, među 90-tak najavljenih ekipa, jedna od najpoznatijih je svakako dolazak nogometne akademije Manchester City-a (U17 i U19) koja će u srpnju u Laguni Novigrad boraviti po prvi puta.

Laguna Novigrad će predsezonu završiti s oko 10.000 nogometnih noćenja te zahvaljujući tome predsezonu završiti sa značajnim porastom noćenja u odnosu na prošlu godinu. Noćenja su najvećim dijelom ostvarena u Hotelu Maestral koji je ove godine otvoren već 21. siječnja. Novigrad danas raspolaže s pet nogometnih terena, a u pripremi za sezonu 2015. je izgradnja još jednog terena. U Laguni Novigrad vjeruju kako će kontinuiranim ulaganjem u sportsku ponudu ali i naporima koji se ulažu na razini klastera TZ-a Umag-Novigrad-Brtonigla-Buje, regiju pozicionirati kao prepoznatljivu nogometnu destinaciju i jednakovrijednu alternativu turskoj Antaliji u koju već godinama dolaze brojni europski klubovi.

Kvalitetnoj organizaciji smještaja i programa boravka nogometaša u Novigradu, doprinosi i aktivna suradnja između Lagune Novigrad, Grada i NK Novigrada, koji osim nogometne akademije kao rasadnika mladih talenata iz šire regije, održava suradnju s više europskih klubova i nogometnih akademija. Zahvaljujući kvalitetnoj suradnji s Općinama Tar i Brtonigla, dodatno je proširena nogometna ponuda klastera TZ-a sjeverozapadne Istre.