NA OLD TRAFFORDU NA MUKAMA

Manchesteru je dosta Mourinhove jezičine, ali Portugalac je pravi maher; evo kako se zaštitio od otkaza

08.08.2018 u 12:30

Bionic
Reading

Manchester United je izgledao loše u pripremnom razdobolju, ali ukoliko se u klubu žele riješiti menadžera Josea Mourinha to bi jako skupo platili

Prema kladionicama u Engleskoj strateg 'crvenih vragova' prvi je na listi trenera koji su na izlaznim vratima nekog premijerligaškog kluba. Neslavan vrh kontroverznom Portugalcu priskrbili su loši rezultati u pripremnom razdoblju, očajna i bezidejna igra, sukobi s pojedinim igračima (Pogba), ali i javno kritiziranje čelnika kluba.

'Drugi klubovi koji su nam konkurencija stvarno su jaki i imaju fantastične momčadi, a neki jako mnogo ulažu poput Liverpoola koji kupuje sve živo. Mi ako ne poboljšamo naš kadar imat ćemo tešku sezonu', jasan je bio proteklih dana Mourinho.

  • +16
Jose Mourinho Izvor: Pixsell / Autor: John Walton/Press Association/PIXSELL

Takvi istupi ljute upravu Manchestera koja je u prethodne dvije sezone za Mourinhove želje i pojačanja potrošila 350 milijuna eura, a u prvenstvu se nije došlo do željene titule.

Glavnim ljudima na Old Traffordu sigurno je već prekipjelo, dosta im je Mourinhove jezičine, ali otkaz Portugalcu skupo bi koštao klub. Mourinho ima ugovor od ljeta 2020. i klauzulu prema kojoj mu je Manchester dužan isplatiti 12 milijuna funti (13,4 milijuna eura) ako ga pošalje na burzu rada.

Mourinho je poznat po svojim otpremninama, a vjeruje se da je na prijevremene odlaske iz klubova sa svojim stručnim stožerima digao oko 39 milijuna eura.