AGÜERO PROMAŠIO PENAL

ManCity nakon drame izborio povijesno polufinale

12.04.2016 u 22:40

  • +25

Liga prvaka - uzvratne utakmice četvrtfinala

Izvor: Reuters / Autor: Andrew Yates

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Citya plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu u Manchesteru pobijedili PSG s 1:0 (0:0). U prvom dvoboju u Parizu bilo je 2:2

Pogodak vrijedan prolaza za City zabio je Kevin de Bruyne u 76. minuti, dok je u 30. minuti domaći napadač Sergio Agüero promašio kazneni udarac.

City se po prvi puta u povijesti plasirao u polufinale Lige prvaka, a to je učinio preko najskuplje momčadi na svijetu, koja u dvije utakmice nije našla naćina kako slomiti sastav iz Engleske. Manchester je potpuno zasluženo došao do prolaza među četiri najbolje ekipe Europe, jer su u prvom dijelu promašili i kazneni udarac, dok su zvijezde iz Pariza razočarale na Ettihadu, te zapravo ispali bez prve bodbe.

Dvoboj je započeo bombom Ibrahimovića u 17. minuti iz slobodnog udarca s 35 metara, koju vratar domaćina Hart krajnim naporom odbija u korner. Šest minuta kasnije uzvraća Aguero udarcem s 18 metara, koji odlazi tik pored vratnice. U 30. minuti domaćini popuštaju najveću priliku susreta - gostujući vratar Trapp ruši Agüera u kaznenom prostoru, a Argentinac je s 'bijele točke' poslao loptu mimo desne vratnice.

Drugo poluvrijeme obilježilo je obostrano gruba igra sve do 76. minute kada Belgijanac De Bruyne radi potez utakmice, s 20 metara preciznim šutem pogađa sami kut vrata Parižana za vodstvo Citya. PSG se ukazala velika šansa u 79.minuti kada Cavani izlazi sam pred Harta, koji čudesno brani i sprječava izjednačenje i dramu u završnici.

Liga prvaka, Završnica

Manchester City 1 0 Paris Saint Germain
<

Strijelci

1:0 K. De Bruyne (76')

Sastavi

J. Hart K. Trapp
B. Sagna T. Silva
E. Mangala Marquinhos
G. Clichy S. Aurier (61' J. Pastore)
Fernando T. Motta (44' Marcelinho)
G. Navas Á. Di María
K. De Bruyne (84' Y. Touré) Maxwell
D. Silva (87' F. Delph) G. Van Der Wiel
Fernandinho A. Rabiot
S. Agüero (90' K. Iheanacho) E. Cavani
N. Otamendi Z. Ibrahimović

Žuti kartoni

Fernandinho 72'