traju rasprave

Mandžin bizarni crveni karton glavna tema u Italiji: Je li ga zaslužio?

23.10.2017 u 10:58

Bionic
Reading

Dva žuta kartona koje je zaradio Mario Mandžukić u istoj minuti dvoboja s Udineseom našao se u središtu analiza suđenja u talijanskim medijima. Sudac Daniele Doveri dobio je lošu ocjenu za svoj posao, ali za isključenje hrvatskog napadača ima opravdanje...

Hrvatski 31-godišnji napadač poznat je po svojom borbenosti i strasti na terenu, ali ne i po isključenjima, a jedno takvo dogodilo mu se ove nedjelje u dvoboju protiv Udinesea, po prvi put otkad je stigao u Juventus.

  • +3
Mario Mandžukić Izvor: Reuters / Autor: STRINGER

Zaradio ga je Mario Mandžukić na bizaran način, s dva žuta kartona dobivena tijekom istog incidenta. Radilo se o startu Adnana na našem reprezentativcu koji se zatim srušio na travnjak i počeo previjati, a Iračanin ga je optužio za glumu pa su se jedan drugom unijeli u lice.

Kad je Mandžo shvatio da mu nije dosuđen kazneni udarac, a još je dobio žuti karton zbog sukoba s Adnanom, ljutito je reagirao i sudac Doveri dao mu je još jedan i poslao ga u svlačionicu.

Dan nakon utakmice traju u Italiji rasprave je li Mandžo zaslužio isključenje, a Gazzetta dello Sport zaključuje da hrvatski napadač nema sreće, jer mu je sudac uz pomoć video tehnologije ipak trebao dosuditi penal.

'Sve se izrodilo iz prekršaja koji sudac nije vidio. Adnan je jasno udario Hrvata, a to što je izbio i loptu ne bi smjelo utjecati na odluku. Doveri nije dosudio penal, ali vidio je što se kasnije događalo i obojici je dao žuti karton. Mandžukić je zatim imao instiktivnu reakciju i reagirao je rukama na odluku suca što nisu pratile ružne riječi koje bi rezultirale izravnim crvenim kartonom. No, ovakav protest svejedno zaslužuje žuti karton,' stoji u analizi uglednog talijanskog dnevnika.

Autor: Youtube

Ipak, Juventus se nije dao smesti i s igračem manje pobijedio je s visokih 6:2, a trener se nije naljutio na Mandžukića.

'Ionako sam ga planirao odmoriti u sljedećoj utakmici,' zaključio je Massimilliano Allegri.