CITY VEĆ SVE RIJEŠIO

Mandžo potrošen u obrani, Juventus prokockao dobitnu situaciju protiv Spursa!

13.02.2018 u 22:35

Bionic
Reading

U prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka ovog utorka Juventus i Tottenham odigrali su 2:2 u Torinu, dok je visokom 4:0 pobjedom Manchester City sve riješio u gostima kod Basela...

Allegrijev Juventus nadao se da će slomiti Spurse u prvom susretu u Torinu, ali nije uspio i sada s mnogo brige iščekuje uzvrat na Otoku u kojem će morati ići na pobjedu ako želi proći u četvrtfinale Lige prvaka.

  • +5
Liga prvaka, osmina finala: Juventus - Tottenham Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

A nakon deset minuta činilo se da će talijanski prvak s lakoćom sve riješiti, s obzirom da je već u 2. minuti Higuain zabio za vodstvo nakon lukave asistencije Pjanića.

U 8. minuti Mandžukić je proigrao Berdardeschija kojeg je u kaznenom prostoru srušio Davies, a sudac je pokazao na bijelu točku s koje je ponovo zabio Gonzalo Higuain.

Bilo je to praktički sve od Mandže u ofenzivi, a zatim se povukao na poziciju lijevog beka, u vrlo defanzivnoj formaciji Juventusa koja se do kraja susreta definitivno nije isplatila.

Tottenham je iskoristio dobiveni prostor i smanjio golom Harryja Kanea u 35. minuti, da bi Eriksen u 71. minuti iz slobodnog udarca izjednačio na 2:2 i donio odličan rezultat Englezima uoči uzvrata.

Higuain je mogao zabiti hat-trick i ipak osigurati trijumf Juventusu, no uz nekoliko promašenih zicera uspio je zapucati i penal u sudačkom vremenu prvog poluvremena.

Mario Mandžukić igrao je do 76. minute. Kao i protiv Fiorentine u petak ponovo je primio jedan neugodni udarac, ali je nastavio igrati sve do završnice susreta u kojoj je prepustio svoje mjesto Sturaru.

U drugoj utakmici Manchester City pokazao je zašto ga mnogi vide kao glavnog favorita za osvajanje Lige prvaka. U gostima kod Basela s četiri je pogotka sve riješio uoči uzvrata, uz impresivnu igru i dva pogotka Gündogana te po jednog Bernarda Silve i Aguera.

U srijedu svoje prve utakmice igraju Real i PSG te Porto i Liverpool.

Liga prvaka, osmina finala:

Juventus - Tottenham 2:2 (Higuain 2, 8 / Kane 35, Eriksen 71)

Basel - Manchester City 0:4 (Gündogan 14, 53 B. Silva 18, Aguero 23)