UVJERITE SE SAMI

Medicinsko čudo: Bilder koji ima 93 godine

23.11.2012 u 20:36

Bionic
Reading

Godine nisu prepreka bavljenju sportom, a dokaz tome je 93-godišnji umirovljeni stomatolog Charles Eugster, koji je nedavno nastupio na bodybuilding natjecanju. U samo 45 sekundi ovaj čudesni starčić je napravio 57 dipseva (propadanja), 61 zgib i 48 trbušnjaka. Impresivno

Eugster se nije tek nedavno počeo baviti sportom; tijekom života nastupio je na više fitness i veslačkih natjecanja. Kako i sam ističe, cijeloga života se bavio sportom, ali je tijekom svoje radne karijere imao jako malo slobodnoga vremena za redovito se posvetiti tjelesnoj aktivnosti.

Nakon što je otišao u mirovinu, Eugsteru je zasmetalo da mu tijelo postaje debelo i mlohavo pa se odlučio posvetiti treninzima u teretani.

Ponovno je počeo redovito trenirati sa 87 godina! Umirovljenik tjedno radi 3-4 treninga u trajanju do 2 sata, a tijekom svakog treninga odradi 60 zgibova i 50 sklekova. 'Medicinsko čudo', kako ga nazivaju liječnici, osim rada utezima i na spravama, redovito i vesla.

'Nikada nisam poželio preskočiti trening. Da biste izgradili mišiće morate trenirati do stanja iscrpljenosti. Morate raditi ozbiljno do te mjere da vam mišići požele zaplakati', slikovito je opisao ovaj snažni umirovljenik.

Kad su ga pitali što ga motivira za ovako naporne treninge, Eugster je rekao:

'Želim da se za mnom okreću zgodne i sexy mlade 70-godišnjakinje na plaži!'