NOVA POBJEDA

Messi dotukao City, Barca nije dopustila senzaciju!

12.03.2014 u 23:10

  • +9

Barcelona - Manchester City

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Gustau Nacarino

Bionic
Reading

Barcelona je na stadionu Camp Nou svladala Manchester City u dobroj utakmici s 2-1, čime je potvrdila pobjedu iz prvog ogleda na Etihadu s 2-0.

Uzvratni dvoboj ponudio je zanimljivu utakmicu. Gosti iz Manchestera pokušali su od samog početka s ofenzivnom igrom, koliko im je to domaćin dopuštao, doći do rezultata koji bi ih vratio u igru, ali je Barcelona u obrambenim zadacima bila vrlo oprezna i dobra. Domaćin, dakako, nije čuvao rezultat iz prvog dvoboja, tražio je pobjedu i u uzvratnoj utakmici do koje je na kraju zasluženo i stigao.

Šansi je bilo dosta s obje strane. Iz prvog poluvremena valja izdvojiti dvije situacije. Prvi u ranoj fazi utakmice, kada indisponirani francuski sudac Lannoy nije dosudio čisti penal za domaćine, nakon što je Lescott u svom kaznenom prostoru faulirao Lionela Messija. U 18. minuti, suci su neopravdano zbog zaleđa poništili gol Neymara.

Xavi i Neymar imali su krajem prvog dijela dvije solidne šanse, ali su i gosti mogli do vodstva, samo da je Nasri u 41. minuti, nakon što ga je odlično petom proigrao Silva, mogao poentirati, samo da je pucao malo bolje, a ne ravno u Valdesa.

Sergio Agüero imao je u prvom poluvremenu samo šest dodira s loptom, pa je umjesto njega u igru od početka drugog poluvremena u igru ušao Edin Džeko.

Lionel Messi u 51. minuti je odličnim prodorom izborio poziciju za udarac, ali je ljevicom pogodio vratnicu. Malo kasnije je Džeko odlično pucao glavom, ali je Valdes bio na visini zadatka.

U 67. minuti, Barcelona je povela. Fabregas je odigrao dubinsku loptu prema Messiju, Lescott ju je nespretno zahvatio pa se Messi dokopao lopte i bez većih problema matirao Harta, te zabio svoj 8. gol ove sezone u Ligi prvaka. Ukupno mu je to bio 67. gol u karijeri u Ligi prvaka za Barcelonu, kojeg je zabio u 67. minuti susreta! Niti jedan igrač u povijesti ovog natjecanja nije toliko zabio za jedan klub.

U 78. minuti, gosti su ostali s igračem manje nakon drugog žutog kartona za Zabaletu. Tako je City u obje utakmice s Barcelonom dobio crveni karton. Zabaleta je dobio drugi žuti zbog prigovora, budući da vrlo loš sudac nije dosudio očigledni kazneni udarac za goste nakon prekršaja nad Džekom.

Ipak, i s igračem manje, City je uspio izjednačiti u 89. minuti. Edin Džeko je glavom prebacio loptu pred gol Valdesa gdje ju je iz blizine Vincent Kompany proslijedio u mrežu. Domaći nogometaši su reklamirali da je kapetan belgijske reprezentacije bio u zaleđu.

No, Barcelona je u prvoj minuti sudačke nadoknade ipak stigla do zaslužene pobjede. Andres Iniesta je u kaznenom prostoru gostiju s desne strane zaobišao Joea Harta, a onda je nesebično poslužio bolje postavljenog Danija Alvesa koji je pogodio za 2-1.

Liga prvaka, uzvratne utakmice osmine finala:

Barcelona – Manchester City 2-1, prva utakmica 2-0 (Messi 67, Alves 90+1 / Kompany 89)

PSG – Bayer 2-1, prva utakmica 4-0 (Marquinhos 13, Lavezzi 53 / Sam 6)