OTKRIVEN misteriozni kupac

Michael Jordan kupio automobil kakav nema nitko na svijetu; platio ga je 2 milijuna dolara

05.10.2024 u 19:37

Bionic
Reading

Legendarni košarkaš Michael Jordan otkriven je kao tajanstveni kupac unikatnog talijanskog sportskog automobila vrijednog više od 2 milijuna dolara.

Jordan, čije se bogatstvo procjenjuje na 3,5 milijardi dolara, vlasnik je jedinog modela Pininfarina Battista Targamerica na svijetu. Automobil, posebno dizajniran za njega, otkriven je u kolovozu na Monterey Car Weeku, a tada je objavljeno da ga je kupio ‘poznati kolekcionar automobila i već postojeći vlasnik Battiste’.

Pininfarina je sada potvrdila da je upravo Jordan vlasnik ovog jedinstvenog Battista Targamerica modela, koji između prednjih sjedala sadrži aluminijski držač za cigare i humidor, detalje koji odgovaraju njegovoj poznatoj strasti prema cigarama.

Novi električni hiperautomobil, vrijedan više od 2 milijuna dolara, isporučen je početkom listopada, a Jordan ga je naručio u kombinaciji srebrne i plave boje s unutrašnjosti u boji kože. Vozilo posjeduje motor od 1.900 konjskih snaga.

Jordanova ljubav prema sportskim automobilima dobro je poznata, a već je u svibnju ove godine izdvojio 3,5 milijuna dolara za rijedak Venom F5 Roadster.