Posao je pred završetkom

Mlada nada na pragu transfera karijere; engleski velikan daje 25 milijuna eura za bivšeg igrača Dinama koji je prošle sezone eksplodirao

20.08.2020 u 19:00

Bionic
Reading

Gabriel Magalhaes iz Lillea prelazi u Arsenal za 25 milijuna eura, a polusezonu je odigrao i za Dinamo s kojim je osvojio i naslov prvaka

Brazilski branič Gabriel Magalhaes je na korak do potpisa za londonski Arsenal koji će za njega Lilleu platiti čak 25 milijuna eura. Prema pisanju engleskih medija 22-godišnji stoper bi trebao potpisati petogodišnji ugovor s Arsenalom, a ne tako davno igrao je za drugu momčad zagrebačkog Dinama.

Magalhaesa je Lille kupio u siječnju 2017. godine iz brazilskog Avaíja za četiri milijuna eura da bi ga nakon toga slao po posudbama. Pola sezone odradio je i u Zagrebu u koji je stigao u siječnju 2018. godine na posudbu u Dinamo. Za Dinamo II je odradio 10 utakmica i zabio dva gola, dok je za prvu momčad odigrao tek jednu utakmicu, protiv Rijeke u HT Prvoj ligi.

Zanimljivo, s 'modrima' je osvojio i domaće prvenstvo što mu je jedini trofej u karijeri. Ipak, u Dinamu nisu bili toliko oduševljeni s njim da bi ga skupo platiti Lilleu pa su ga vratili u Francusku. Pitanje je, i da su ga htjeli ostaviti, koliko bi ih taj posao na kraju i koštao s obzirom na paprenu cijenu koju su za njega Francuzi platili Brazilcima.

Osim toga, u Dinamu nije ni pokazao svu tu raskoš talenta zbog koje ga sada želi pola Europe. Povratkom u Francusku je proigrao i prometnuo se u jednog od najboljih stopera tamošnjeg prvenstva, a do sada ga se najviše povezivalo s odlaskom u Napoli. Ipak, u sve se umiješao Arsenal i izgleda dogovorio da Magalhaes za 25 milijuna eura obuče njihov dres.