VERBALNI SUKOB

Mourinho izjavama potvrdio da ne zna gubiti; evo kako mu je ironično odgovorio Guardiola

10.12.2017 u 22:06

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja načinili su veliki korak prema osvajanju naslova prvaka nakon što su u derbiju 16. kola na Old Traffordu pobijedili gradskog suparnika United 2:1, a svoje dojmove o utakmici dali su i treneri Jose Mourinho te Pep Guardiola

Kontroverznom portugalskom stručnjaku teško je pao poraz pa je prst krivnje uperio prema sucu, a za City smatra da je momčad sa puno sreće.

Naime, Jose Mourinho je uvjeren da je nedosuđeni penal, misleći pri tome na situaciju iz 79. minute kada je Otamendi srušio Herreru, bio odlučujući za utakmicu.

>> U 'ratu' za Manchester ispisana povijest Premiershipa!

'Kazneni udarac je odlučio utakmicu. Žao mi je nas, a žao mi je i Michael Olivera - mislim da je odradio dobru utakmicu - ali bio je čisti penal,' rekao je Jose Mourinho Sky Sportsu, a prenosi goal.hr.

  • +9
Manchester U. - Manchester C., 16. kolo Premiershipa, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: DARREN STAPLES

'Sudac je pogriješio, a to se može dogoditi. I on je samo čovjek, napravio je jednu pogrešku, ali ta je pogreška bila ključna za utakmicu. I dalje tvrdim da Cityjevi igrači prelagano padaju. City je danas postigao dva loša pogotka, nevjerojatno je da smo to uopće primili. Dali su nam dva gola iz ničega. Borba za naslov? Ne znam je li gotovo, City je dobra momčad, momčad koja ima puno sreće, momčad kojoj su neke odluke išle na ruku. Ako se tako nastavi, onda vjerojatno da', dodao je.

Bio je to 20. međusobni susret Josea Mourinha i Pepa Guardiole, koji je upisao devetu pobjedu, dok Portugalac ima tek četiri, a sedam utakmica je završilo remijem.

Guardiola je ironično odgovorio na Mourinhov komentar kako je City i prošle godine slavio zbog sudačkih grešaka na Unitedovu štetu.

'Prošle godine je bio isti slučaj. Pobijedili smo zbog sudaca, tako je bilo i danas. Jučer je Jose pričao o sucima. Međutim, mi smo momčad koja govori o činjenicama, imali smo 75 posto posjeda lopte što znači da smo došli igrati nogomet.'