ENGLESKA ZABRINUTA

Mourinho nakon senzacije Dinama: To je žalosno i loše!

17.09.2015 u 09:58

Bionic
Reading

Nakon što je Dinamo produbio krizu engleskih predstavnika u Ligi prvaka, tamošnja javnost pita se što se događa s njihovim bogatim klubovima, a Jose Mourinho zaključio je da je to što se dogodilo u prvom kolu Englezima žalosno i jako loše...

Premiership je nedvojbeno najbogatija nogometna liga na svijetu, no u europskim natjecanjima to se ne vidi na terenu. Prošle sezone ispali su engleski predstavnici rano u Ligi prvaka i Europskoj ligi, a ove su katastrofalno započeli u elitnom klupskom nogometnom natjecanju.

Nakon poraza Cityja od Juventusa, a Uniteda kod PSV-a, najteži udarac tamošnjoj javnosti priredio je Arsenal porazom na Maksimiru. Pitaju se engleski mediji što se to događa, jer sve je jasnije da se njihovi bogati klubovi unatoč financijskoj moći sve teže nose s Barcelonom, Realom i Bayernom, a polako ih prestižu i neki puno siromašniji klubovi.

Poraz Arsenala nije izazvao likovanje čak ni kod ljutog rivala Chelseaja, uoči gradskog derbija u subotu.

'Mislim da je to tužno i loše. Nisam sretan zbog toga, to nije dobro ni za nas. Sezonu za sezonom engleskim klubovima sve je teže imati uspjeha i to je jako loše za engleski nogomet,' izjavio je Jose Mourinho čiji je klub jedini od četiri predstavnika upisao pobjedu, kod kuće protiv Maccabbija iz Tel Aviva rezultatom 4:0.

Englezi nakon ovakvog brodoloma moraju dobro razmisliti kako ulažu svoj novac tijekom ljeta, jer njihova financijska moć zaista se već dugo ne vidi na terenu...