NEOBIČNA SITUACIJA

Mourinho nije potjeran iz Chelseaja samo iz jednog razloga!

16.12.2015 u 11:21

Bionic
Reading

Iako se nalazi u seriji katastrofalnih rezultata u Premiershipu i ne zna kako momčad vratiti na pobjednički kolosijek, Jose Mourinho ne želi pristati na sporazumni raskid ugovora i to je veliki problem za Chelsea. Uprava je nakon debakla protiv Bournemoutha devet sati vijećala o sudbini Portugalca, ali 40 milijuna funti otpremnine ipak je previše...

Chelsea na terenu djeluje kao potpuno razbijena momčad. Potvrđeno je to i u ponedjeljak u porazu kod Leicestera, čak devetom ove sezone. Hazard je jedva dočekao da izađe iz igre, Diego Costa ismijavao vlastite braniče na terenu, a Mourinho je na kraju ustvrdio da ga je momčad izdala.

U svakoj drugoj nogometnoj situaciji to je dovoljno da uprava smijeni trenera i pokuša trgnuti ekipu novim strategom na čelu kluba, no ne i u Chelseaju. Naime, tvrdoglavi Mourinho nikako ne želi napustiti svoju klupu, a ako ga Abramovič odluči potjerati, britanski mediji pišu kako će mu morati isplatiti čak 40 milijuna funti.

Prema tvrdnjama Daily Maila, Mourinho je već bio pred otkazom nakon domaćeg poraza protiv Bournemoutha prije deset dana, ali sjednica uprave s Abramovičem na čelu nakon devet sati vijećanja nije imala hrabrosti potjerati Portugalca, zbog ozbiljnog financijskog udarca za klupsku blagajnu.

Podsjetimo, Mourinho je već jednom završio svoju Chelsea epizodu prijevremenim otkazom i ovaj se put ugovorom osigurao da se to ne ponovi. Tvrdoglavi Portugalac doveo je Chelsea na samo bod od ispadanja iz Premiershipa nakon 16 odigranih kola i nema namjere otići. Strpljenje Abramoviča je pri kraju i ako klub izgubi i protiv davljenika Sunderlanda na Stamford Bridgeu za vikend, moguće da će jednostavno isplatiti Josea i reći mu neka se više ne vraća...