FAVORIT JE JASAN

Može li uzdrmani Osijek zaustaviti splitsku euforiju?

03.08.2014 u 11:18

Bionic
Reading

Nakon impresivne pobjede protiv ukrajinskog Černomoreca RNK Split traži ove nedjelje u 3. kolu MAXtv Prve lige novu pobjedu protiv Osijeka, no u Gradskom vrtu još nikad nije slavio dosad...

Osijek igra već standardno loše. Serija pobjeda u jednom dijelu lanjske sezone je ipak samo iznimka koja potvrđuje pravilo. U Zadru je poraz mogao biti i uvjerljiviji da im sudac Marić nije poklonio pomalo nevjerojatan kazneni udarac s obzirom da su se sudarila dva igrača Osijeka i po tom pala na igrača Zadra koji je stajao na mjestu. Apsurdi se događaju i u drugim ligama, ali u HNL-u malo češće.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Pozitivan rezultat protiv Splita je imperativ, iako neće biti lako. Tješi ih što Crveni nisu nikada pobijedili u Gradskom vrtu, pa se Slavonci nadaju nastavku te tradicije.

'Split je kvalitetna i iskusna momčad koja i kad ne igra najbolje zna doći do pobjede. Iza njih je velika pobjeda protiv ukrajinskog Čornomoreca, no upravo to može biti naša prednost. Nekad se igračima teško vratiti u domaće prvenstvo nakon euro uspjeha. No, nije to nešto na čemu gradim temelje pozitivnog rezultata. Trebat će nam puno odlučnosti, hrabrosti i koncentracije da bismo ostvarili naš cilj. Biti će teško i izjednačeno, ali očekujem našu pobjedu,' poručio je trener Rukavina.

On se tijekom tjedna našao u problemima s obzirom da su mu se lakše ozlijedila dva važna vezna igrača Šorša i Ugarković. Nije riječ o težim ozljedama, no danas za nastup neće konkurirati. Umjesto njih na desnu stranu veznog reda će uskočiti mladi Mioč.

Drugih promjena u sastavu ne bi trebalo biti. Iako je stoper Bralić odradio suspenziju, od prve minute je opet najavljen Novaković. Očito Rukavina u svom sustavu 4-1-4-1 želi što prije standardizirati postavu. On ionako zna kako mu momčad živi isključivo od borbe i discipline, imaginacije tu nema baš previše.

U Splitu je nakon pobjeda u Europskoj ligi zavladala prava euforija. Čornomorec je vrlo snažna momčad (lani dva puta pobijedili Dinamo), no Splićani u protiv njih došli do rutinske pobjede. Ako i nije bilo njihovo najbolje izdanje u zadnjih šest godina, svakako je njihova najveća pobjeda.

'Uspjesi nas ne smiju opustiti nego dodatno motivirati da ne idemo ispod te razine. U Osijeku nemamo lijepa rezultatska iskustva, nastojat ćemo to promijeniti,' rekao je trener Matić, dok se igrač Radotić nadovezao:

'Želimo nastaviti niz jer znamo da jedna loša utakmica može pokvariti sve dobro što smo uradili. Ne živimo u iluzijama da smo nedodirljivi.'

U nedjelju će imati pravi ispit s obzirom da im nedostaje pet važnih prvotimaca (Bilić, Ibriks, Vidović, Belle, Zagorac). Na klupi mogu pronaći sasvim solidne zamjene, pa je bod minimum po koji Split dolazi.

Za kraj vrijedi istaknuti mladog ofenzivca Roga. On je lani igrao za trećeligaš Varaždin, a sada nakon nekoliko utakmica privukao pažnju javnosti svojim odličnim igrama. Iako preuranjeno, neki ga već uspoređuju s Rebićem. U svakom slučaju, vrlo ugodno iznenađenje Splita u novoj sezoni i pojačanje kojem se vjerojatno nisu niti sami nadali.

Kako bi izbjegli potencijalne cestovne gužve, Splićani su na put krenuli avionom.

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.