EPSKA BORBA

Na korak do olimpijske slave: Vekić nakon divovske borbe pobijedila sjajnu Ukrajinku

  • Luka Kostić
  • Zadnja izmjena 01.08.2024 08:48
  • Objavljeno 01.08.2024 u 00:18
Bionic
Reading

Donna Vekić pobijedila je sjajnu Martu Kostjuk nakon tri seta (6:4, 2:6, 7:6) u četvrtfinalu olimpijskog turnira. Bio je to težak, kvalitetan meč koji je trajao više od tri sata

Donna Vekić je uspjela izboriti polufinale Olimpijskih igara nakon dugog, teškog, na momente spektakularnog meča protiv ukrajinske tenisačice Marte Kostjuk, koja je nakon više od tri sata igre slavila sa 6:4, 2:6, 7:6 protiv strašno kvalitetne suparnice.

Intenzivan meč

Bio je to izjednačen, intenzivan meč, ali Vekić je bila bolja u prvom setu i u konačnici zasluženo došla do 6:4. Velik dio posla odradila je na samom startu; oduzela je dva uzastopna servisa suparnici i otišla na 4:0. Na 5:2 je imala i set loptu, ali se Kostjuk obranila, a onda i vratila jedan break. Donna je na 5:4 još jednom servirala za set i tada bila sigurna.

'Rupa' u drugom setu

Vekić je i u drugom setu počela sjajno i oduzela servis suparnici, ali je onda pala u prvu rupu u meču. Kostjuk je od 0-2 povezala sedam uzastopnih gemova i uvjerljivo osvojila drugi set (6:2) te uzela prvi gem trećeg.

Vekić je niz prekinula na 1:1, a onda je krenula velika izjednačena borba za treći set i meč. Kostjuk je na 3:2 imala break loptu, ali je Vekić izvukla svoj servis gem. Štoviše, Vekić je nakon toga odigrala najbolji gem još od prvog seta; imala je četiri break lopte na servis Kostjuk i tek posljednju je iskoristila. Bila je tada dva gema od polufinala Olimpijskih igara.

Četiri propuštene meč-lopte

I Vekić i Kostjuk nakon toga su zadržale svoje servise, pa je Donna tako na 5:4 servirala za meč i olimpijsko polufinale. Vekić je imala i meč loptu, ali ne samo da je nije iskoristila nego je na kraju izgubila svoj servis. Međutim, nije ju to zaustavilo pa je odmah napravila break na 5:5 i dobila drugu priliku da svojim servis-gemom završi meč.

Izborila je drugu meč-loptu na 40:30, ali je i to Kostjuk spasila i onda napravila još jedan break. Tie-break drugog seta odlučio je meč. Kostjuk je tamo furiozno otišla na 5:2, a onda je došla i do svoje prve meč-lopte na 6:5. Vekić je to spasila sjajnim forhend reternom.

Meč je odlučio as na 9:8 nakon Donnine pete meč-lopte.

  • +3
Donna Vekić, Marta Kostjuk Izvor: Profimedia / Autor: CARL DE SOUZA / AFP / Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal