Slovenac na Poljudu?

Na pomolu veliki preokret; bio je korak do Dinama, a sada ga želi Hajduk

27.07.2024 u 19:41

Bionic
Reading

Sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić do kraja prijelaznog roka mora ispuniti želju treneru Gennaru Gattusu i dovesti mu napadača.

Gattuso u Marku Livaji vidi desetku te želi novog središnjeg napadača. Sportske novosti doznaju da splitski klub želi Žana Vipotnika, 22-godišnjeg slovenskog reprezentativca i dugogodišnju Dinamovu želju.

Podsjetimo, hrvatski prvak je prošlog ljeta pregovarao s Mariborom oko dovođenja Vipotnika, ali se nije uspio dogovoriti pa je slovenski napadač otišao u Bordeaux za 2.7 milijuna eura.

Sada je Bordeaux zbog velikih financijskih problema prešao u amaterski status i izbačen je u treću ligu, a svi njegovi nogometaši mogu bez odštete promijeniti klub. Hajduk je u tome vidio priliku i odmah reagirao te kontaktirao agenta slovenskog reprezentativca.

Vipotnik je za Bordeaux odigrao 40 utakmica i zabio 10 golova uz četiri asistencije. S reprezentacijom Slovenije stigao je do osmine finala Europskog prvenstva u Njemačkoj, a prema Transfermarktu vrijedi 2.5 milijuna eura.