ovo nismo očekivali

Najbolji golman svijeta šokirao na Instagramu: Odlučio sam da se neću vratiti...

22.08.2024 u 23:22

Bionic
Reading

Belgijski golman Thibaut Courtois (32) jedan je od najboljih vratara današnjice, no od Svjetskog prvenstva u Kataru odigrao je samo dvije utakmice za svoju reprezentaciju.

Razlog zbog kojeg je Thibaut Courtois odigrao samo dvije utakmice za belgijsku reprezentaciju od Svjetskog prvenstva u Kataru leži u narušenom odnosu s izbornikom Domenicom Tedescom.

'Odlučio sam da se neću vratiti u belgijsku reprezentaciju dokle god ju predvodi Tedesco,' izjavio je Courtois putem Instagrama. Posljednji put je branio za Belgiju prošle godine, a napetosti su se pojavile nakon što je izbornik Tedesco izjavio da Courtois odbija nastupati zbog ljutnje što je kapetanska traka, nakon ozljede Kevina de Bruynea, dodijeljena Romelu Lukakuu umjesto njemu.

Courtois je sada odlučio prekinuti suradnju s Tedescom, navodeći da je, nakon dugog razmišljanja, došao do zaključka da se neće vratiti u reprezentaciju dok je Tedesco na čelu.

'Prihvaćam svoj dio odgovornosti, ali moje nepovjerenje prema izborniku narušilo je moju motivaciju prema reprezentaciji,' napisao je Courtois na društvenim mrežama. Također je dodao da je, unatoč boli koju mu ova odluka donosi, uvjeren da je najbolje za Belgiju da se fokusira na postizanje ciljeva bez dodatnih rasprava.